58 entry daha
  • kendrick lamar'ın 2017'de yayınlanan dördüncü stüdyo albümü.

    ilk haftasında 603 bin satarak liste başı olan ve toplamda dört hafta zirvede kalan albüm, 2017'nin yıl sonu listelerini birinci bitirerek on iki yıl sonra bunu başaran ilk rap/hip hop albümü oldu ki billboard 200 yıl sonu listelerinde birinci olmayı başaran son rap albümü 50 cent'in the massacre'dı (2005). metacritic'te toplam 95 puanla yılın eleştirmenler tarafından en beğenilen albümü olurken pulitzer tarafından jazz ya da klasik olmayıp ödüllendirilen ilk albüm unvanını aldı.

    lamar'ın kendi geçmişini, deneyimlerini, abd seçimleri, trump'ı, siyahilerin yaşadığı sorunları ve diss şarkılarını içeren albüm hem altyapısıyla hem konseptiyle 2017'nin en iyi albümlerinden biriydi. eleştirmenlerin favorisi olmasına, bahisleri önde götürmesine ve müzik listelerindeki başarısına rağmen grammy'de yılın albümünü bruno mars'ın 24k magic'ine kaybetti. sanıyorum ki kazanmaya en yakın olduğu yıldı. önceki albümleri de eleştirmenlerden iyi notlar almıştı ama diğer albümlerle yarışacak liste başarısı gösterememişti.

    bunca zaman sonra bu albüme dönme nedenim yarın yapılacak olacak grammy ödülleri.* kendrick lamar, black panther filminin soundtrack'i ile bir kez daha yılın albümüne aday. kazanır mı bilmiyorum ama bu durum damn'in hak ettiği halde kaybettiği gerçeğini değiştirmiyor.
7 entry daha
hesabın var mı? giriş yap