2 entry daha
  • ben hunt 'ın çok yerinde tespiti ile ne moderndir, ne teoridir.

    enflasyonu hesaba katmazsanız, sadece kendi parasıyla borçlanan kapalı ekonomiler için geçerli bir söylemdir.

    bunu dile getiren ekonomistler (lafın gelişi ekonomist), enflasyonu hesaba katmazsak, tek risk enflasyon vs. derken işler kötü giderse, enflasyon %2'den %3'e çıkacakmış gibi konuşup yazıyorlar.

    bitcoin'in tek yeni rezerv para olması saçmalığından sonra (iki söylem birbirinin tam zıddı, antitezi) okuduğum en temelsiz ekonomi iddiası, daha komik değil ama daha korkunç, çünkü bu insanlar okullarda ders falan veriyor.

    insanların, ahlaksızlıklarına bilimi, teorileri alet etmelerinin araçlarından biri daha. (antropolojiyi ırkların birbirlerine üstünlüğünü bilimsel olarak göstermeye alet etmeye çalışan, erkeklerin kadınlara üstünlüğü tezi için evrim teorisini manipüle etmeye çalışan diğer örnekler kadar rezil)

    mali politikaları arka plana atalım, para arzını vergi oranlarını değiştirerek yönetelim. nasılsa ülke batmaz, onun için vergileri azaltalım derler. devlet, vergiyi hizmet sunmak için değil, aslında para arzını ayarlamak için aldığından, para basarak da okul, hastane, yol yapabilirmiş.

    asıl varmak istedikleri, (cahillikten mi ahlaksızlıktan mı benim için önemli değil), servetlerini nakit ve tahvil harici varlıklarda tutanların bu serveti katlamaları, nakit ve tahvilde olan gafillerin sıfırlanması, bir serveti olmayan ve nüfusun büyük çoğunluğunu oluşturan kesimden sosyal yardım, emekli maaşı ile geçinenlerin açlıktan ölmesi, emeklerine karşı nakit alan kesiminse, açlık sınırında yaşamasıdır.

    bu saçma teori, tastamam sağ bir siyaset ürünü olmasına rağmen kendine sol diyen kesimden de teveccüh görüyor.
7 entry daha
hesabın var mı? giriş yap