4 entry daha
  • türkiye'de piyasaya son senelerde giren mama firmalarının reklam sloganı.

    başta bana da mantıklı gelmişti. yaw bu kediler löp et yemeli tabii ki dedim.

    royal caninci bir veterinerimize ve pro plancı diğer veterinerimize rağmen n&d ve acana da kullandım kısa bir süre.

    daha sonra bir tatilde yaşadığım şehirden başka bir şehirde veteriner hekimlik yapan biriyle tanıştım. mama firmalarının hekimlere yaptıkları teklifleri duyunca önce bi afalladım. evet kedi köpek mamaları büyük bir sektör ama bu kadar mı diye sorgulamadım değil.

    neyse efendim tahıl mevzusuna gelelim. kendileri diyor ki; (biz kedi üzerinden konuştuk. köpek konusunda fikrini inanın bilmiyorum) bisküvi üzerine aroma püskürten bir mama kullanmıyorsanız tahıl kedi için o kadar korkulacak bir şey değil. hatta tek protein kaynağı değilse kemik unu da değil. kedilerin sindirim sisteminin evrim geçirmesini bir kenara bıraksak dahi bu hayvanların doğasında var tahıl. kedi doğada hangi hayvanları avlar? fare, kuş, böcü börtü. bakarsanız bu hayvanlar tahıl ve bitki ağırlıklı beslenen hayvanlar. kedi bunları avladığında mide ve bağırsaklarındakilerle ve hatta kemikleriyle yiyor. haliyle bünyeleri tahıla yabancı değil. kemik unu da o yüzden korkutucu değil. mamada protein yüzdesi, taurin miktarı, özellikle ev kedileri için d vitamini oranı, koruyucunun cinsi çok daha büyük önem taşıyor. kuzulu, danalı, domuzlu mamaları kedinin doğası bu diye pazarlıyorlar. doğada kedi yaban domuzu mu avlıyor? dana mı?

    bana mantıklı geldi ve eski mamamıza geri döndük. arada tahılsız veya düşük tahıllı mamalarla dönüşümlü kullanıyorum.

    not: dediğim gibi benim aklıma yattı ve bu sorumluluğu alarak tahıllı olan bir profesyonel mama kullandım. başka birinin seçiminde sorumluluk kabul etmiyorum. aman haa "sen dedin de böyle oldu"yu kabul etmem.
5 entry daha
hesabın var mı? giriş yap