• karakter siniri yuzunden gudik kalmis, maksadi aslinda "uluslararasi iliskiler ogrencisinin koca bir donem uluslararasi iliskiler giris dersi aldiktan sonra final sinavinin cikisinda profesore syriana yi seyretmelisiniz gercekten cok ogretici demesi" demek olan onerme. hemen aciklamaya giriselim de oksuz bir ne udugu belirsiz baslik olmaktan kurtulsun.

    koca bir (affiniza siginarak) semester boyunca cogu amerikali olan 75 ogrenciye uluslararasi iliskilere giris dersi verirsiniz. ortalikta keyfinize uygun, neo-liberallik dozu minimumda tutulmus bir ders kitabi olmadigi icin hasbelkader bir kitap belirler (kitap da goldstein in international relations kitabi, o kadar da kotu sayilmaz. arada bir neo-liberalligi tutsa da piyasadaki dengeli ingilizce uluslararasi iliskilere giris kitaplarindan birisi, bu arada uluslararasi iliskilere giris diyorsam siz onu birinci siniflar icin tasarlanmis bir giris dersi anlayin..yoksa mesela bogazicinde uluslararasi iliskilere giris benim zamanimda ucuncu sinif dersiydi, simdi ikinci sinifa koydular) hmm ne diyorduk, eveeet ders kitabi belirlemistik en son. ders kitabini belirler ama derslerinizi pek cok alternatif kaynaktan yararlanarak, neo-liberallik dozu azaltilmis sekilde verirsiniz. koca bir donem boyunca 75 ogrenciye dunyaya amerikali olmayan bir gozle bakmalarinin yollarini ogretmeye, disarida bir yerlerde bir dunya oldugunu anlatmaya ugrasirsiniz.

    temel ihtiyaclar dendigi zaman dunyada 3 milyar insanin aklina spor araba, ipod ve dizustu bilgisayar degil, icme suyu ve aksama yiyecek yemek geldigini anlatmaya calisirsiniz. butun bunlari yaparken bu donem bittiginde ellerine bir gazete aldiklarinda, ya da televizyonda bir haber programi seyrederken okuyup izlediklerini nasil kritik etmeleri gerektigini ogretmeye calisirsiniz.

    dort aya yakin suren bu cabanin ardindan final sinav gunu gelir. sinavi bitiren ogrenciler birer birer cikmaya baslarlar. sinavini teslim eden bir ogrenci gelir ve syriana yi seyrettiniz mi? gercekten de acayip ogreticiydi der. biz burada dort aydir ne yapmaya calisiyoruz evladim demek istersiniz. 10 dakika sonra baska bir ogrenci sinavdan cikarken yukaridakine benzer bir diyaloga girisir sizinle...

    acikcasi nasil yorumlamak lazim bilmiyorum. en azindan koru korune filmi reddetmediklerine mi sevinsem yoksa onca aylik emege ragmen hollywood filminin daha inadirici bir bilgi kaynagi olarak gorulmesine mi aglasam? yok yani etkileyicilik bakimindan ne george clooney ile ne de hikaye anlaticiligi bakimindan steven soderbergh ile asik attigimi iddia edecek kadar aklimi yitirmedim ama insanda biraz insaf olur, uluslararasi iliskiler hocasina da hollywood filmi ogretici oldugu icin tavsiye edilmez ki...
6 entry daha
hesabın var mı? giriş yap