16 entry daha
  • en büyük nedeni açıklıyorum: o pahalı fiyatlara da alanın olması.

    çok severim pizzayı, fırsat buldukça öyle domino's'tan falan değil de biraz daha pahalı ama çok daha iyi yapan yerlerden yerim. domino's'a 50 lira vereceğime iyi bir yere 70 lira vermek daha mantıklı geliyor bana. madem çok para vereceğim, bari kalitelisini yiyeyim.

    ergenken, ilk gençliğinde falan insan dışarıdan yemeyi havalı bir şey zannediyor, ama bu yirmilerin ikinci yarısında geçiyor, en azından geçmeli. lisedeyken, tabii o zamanlar böyle leş değildi, bir de bulunduğum şehirde başka burgerci yoktu, yanımda bir kız varken mcdonald's'a, burger king'e giderdim mutlaka, şimdi kapısından içeri adım atmak istemiyorum. oralar bile saçma sapan pahalı bir hal aldı artık, iyi bir burgercide iki kişi 65-70 liraya çıkıyorsun, burger king'de yine 50 lirayı buluyor. neden? dediğim gibi, alan çok çünkü.

    işletmecinin en temel amacı para kazanmak, kâr etmek sonuçta. pizza başı 20 lira kâr edebiliyorken niye kârını 10 liraya çeksin ki? burada görev tüketiciye düşüyor, insanlar "buna bu kadar para verilmez" demediği sürece semer vuran da çok olacak ne yazık ki.
93 entry daha
hesabın var mı? giriş yap