8 entry daha
  • siyaset penceresinden bakanları kör eden buz hokeyi takımı.

    uzun uzun bahsedeceğim lakin değinmem gereken birkaç akıl yoksunu söylem var.

    ilk kurulduğunda kadroda olan tinerciler bir daha oynamamış.
    çünkü senin düşünce dünyan böyle işliyor güzel kardeşim. sen tinerci diyerek rencide etmekte beis görmüyorsun. tinerci babandır. o çocuklar madde bağımlısı idi.

    o takımdaki çocuklardan herhangi birini sokakta görse yolunu değişecek olanlar gelmiş burada "prim" ahkamı kesiyor, kesebiliyor.

    -eskiden- madde bağımlısı olan o çocuklar maçlarda oynamasa bile takımın maç kadrosunda, antrenmanında, kulüp binasında, buz pistinde var. kimse yolunu değişmiyor, herkes kol kanat geriyor ve artık tek yürek (dizi)sayesinde fotoğraf çektirmek isteyen hayranları bile var. senin neyin var? önyargıların ve tinerci baban.

    bundan 10 yıl önce gün ışığında sokakta yürümekten çekinen insanlar bugün bir branş sayesinde sosyalleşmiş, zararlı alışkanlıklarından arınmış, onlarca insana ilham olmuş, akademisyenlere araştırma/tez konusu olmuş fakat yine de oturduğu yerden klavyeye dokunan sana yaranamamış. çünkü hiçbir gazetede 2013 yılında o çocuklardan birisinin milli takım deneme kampına gittiği yazmaz.

    tek sevinci tuttuğu takımın galibiyeti iken boynuna altın madalya takıldığında yüzündeki sevinci, gözlerindeki gördün mü?

    iki tık fazla almak için "tinerci" manşetini çeken ucuz habercilerden hiçbir farkın yok, göremiyorsun, önyargıların ve baktığın siyasi pencere seni kör etmiş. sen ve senin gibi "tinerci çocuklarının" yüzünden her birisi altın olan o çocukların hiçbirisi basına demeç vermiyor.

    senin payına daha çok lafım var. şimdilik burada bırakalım.

    tanım: 5 yıl art arda şampiyonluk olarak türk buz hokeyi tarihine geçen buz hokeyi takımı.

    takım madde bağımlısı gençleri spor yoluyla hayata kazandırma projesi ile kurulmuş, takip eden yıllarda türkiye şampiyonluğu, kıtalararası buz hokeyi kupası'nda grup şampiyonluğu elde etmiş.

    sadece yola çıkış parolası bile binlerce çocuğun hayatını değiştirecektir. türkiye'nin en donanımlı buz hokeyi sahası zeyinburnu'nda yükseliyor.

    o tesis tamamlandığında, oradan şampiyonlar, olimpiyat sporcuları, khl hatta belki nhl oyuncuları yetiştiğinde bu proje daha kıymetli olacak.

    kısacası: taraflı tarafsız, yanlı yansız, emeği geçen herkese şükran borçluyuz.
1 entry daha
hesabın var mı? giriş yap