9 entry daha
  • ilk kurulduğu sene madde bağımlısı gençler ile mücadele edip her maç 20 ila 50 gol arası gol yiyen bir takımdı zeytinburnu. baktılar öyle olmuyor, istanbul'daki oyunculardan yarı profesyonel bir takım kurarak birinci ligden süper lig'e çıktılar. süper lig'de de kocaeli'de yetişmiş bir grup a milli takım oyuncusuyla oynamaya başladılar. yıllar içerisinde türkiye'deki üst seviye a milli takımı oyuncuları ve yabancı oyuncularla şampiyon oldular, ve yine benzer kadrolarla avrupa'da oynadılar. zeytinburnu bb iihf continental cup'ta birinci aşamayı geçen ilk takım oldu (futbolda uefa kupası 1. ön eleme turuna tekabil ediyor), ama bu bile "zeytinburnu avrupa şampiyonu oldu" olarak lanse edildi. (bilmeyenler için, türkiye iihf sıralamasında 50 ülkeden 43'üncü sırada - kuzey kore'nin gerisinde)

    özetlemek gerekirse, çıkış noktası çok güzel olan bir takım, gelecek yıllarda madde bağımlısı oyuncu sayısını 0'a indirdi. geçmiş senelerde en azından bir madde bağımlısı kardeşimizi esame listesine yazıp avrupa maçlarına bile götürüyorlardı (hiç dakika almamasına rağmen), artık onu bile yapmıyorlar. ve maalesef bunu hala sanki madde bağımlısı sporcuları rehabilite edip şampiyon olmuşlarcasına lanse etmekten geri durmuyorlar.

    yine de her şeye rağmen zeytinburnu belediyesi hokey takımı kulüp seviyesinde türkiye'de yakalanmış en büyük başarıyı yakaladı. fakat gerçek şu ki, zeytinburnu'nun sahip olduğu bütçeye sahip herhangi bir takım da aynı başarıyı yakalayabilirdi...
hesabın var mı? giriş yap