103 entry daha
  • bakın bu gerçekten doğru. özellikle iki üç yıldır buna dikkat ediyorum. kendim de dahil çevremdeki birçok ilişki daha tanışma aşamasında bitiyor. hatta başlamıyor bile.

    üstteki yazarın dediklerine aynen katılıyorum, tüketiyoruz. tüketim çağındayız ve her şeyi düşüncesizce tüketiyoruz. sabırsızız, tahammülsüzüz. en ufak bir hataya bile tahammülümüz kalmamış. "bununla mı uğraşıcam, yoluma bakarım, x gider y gelir" kafasındayız ki çok zararlı olduğunu düşünüyorum. hayatımıza giren her insan eşsiz, kimse bundan bir önceki veya sonraki kişinin aynısı olmayacak ve biz bunun farkında değiliz. evet kimse vazgeçilmez değil ama kimse birbirinin aynısı da değil. bunu asla düşünmüyoruz. buna kıymet vermiyoruz.

    bir de ciddi şeyler kuramamamızın bir diğer nedeni karakter yapımız bence. twitter'da bazen okuduklarıma şaşırıyorum. insanlar arası ilişkiler bile cıvık. insanların sekiz dokuzdan çok flörtü var. o olmazsa başkası olur diye bakıyor ve hatta sanki ellerinde bir çizelge var gibi her özelliğe tick koyuyorlar. "hmmm, evi var (tick), arabası yok (çarpı)" gibi.

    ayrıca özellikle erkeklerde fark ettiğim şey de şu; bir kadına ilgi gösterip, zaman geçirip uğraşmaktansa fuckbuddy ilişkisini tercih ediyorlar. fuckbuddy ilişkisinde kadının nazını niyazını çekme derdi olmadığı için, istediği zaman resti çekebileceği için kolaylarına geliyor.
    fakat bilmiyorum, böyle bir ilişki tarzı insanın bence yaşamına da yansır. birileriyle bağ kuramayan, bundan kaçınan bir insanın normal ilişkileri ne kadar yüzeysel olmayabilir, ne kadar sağlam olabilir merak konusu.
138 entry daha
hesabın var mı? giriş yap