22 entry daha
  • halk kahramanlari jose rizal'dır. heryerde adını görebilirsiniz. elveda anavatanım adlı şiiri etkileyicidir.

    gidilesi bir yerdir. mutfağına alışmak zaman alır. güzel filipin kızlarının yurtdışına gidebilmek için yapmayacakları şey yoktur. bir ispanyol kalesi vardı, adını hatırlamıyorum. manila yakınlarında bir yerde. çok hoşuma gitmişti orası.

    üzücü olan nokta ise ülkenin tam bir sömürge olmasıdır. en çok konuşulan dil tagalog ve ingilizcedir. eski bir ispanyol sömürgesi olmasına rağmen ispanyolca konuşulmaması ama herkesin çok güzel ingilizce bilmesi şaşırtıcıdır.

    halo halo diye bir dondurmaları var, bizim aşure gibi bir şey. bir de jeepney dedikleri bir taşıtları var, yolcu otobüsüyle jeep karışımı bir şey. ha bir de jollibee'ler var ki mcdonalds tarzı bir zincir; her yerde var.

    gidilesi, görülesi, eğlenilesi, öğrenilesi ama hemen yurda dönülesi bir yerdir. zira cebe, cüzdana dikkat etmek gerekir. bir de heryerde sıkı pazarlık yapmak..

    bir de yahoo messenger'dan cep telefonuna mesaj gönderebiliyorlar ki, bir sürü tanıdığım kullanıyor.

    dillerindeyse "ma" ön eki çok fazla kullanılıyor. anlamını çözemedim. bazen "çok" anlamına geliyor, bazen "daha" oluyor, bazen de "sadece". genelde basit bir dilleri var.
284 entry daha
hesabın var mı? giriş yap