87 entry daha
  • sanırım rammstein'ın kariyererini uzata uzata sonucu godwin kanununa getirdiğini izleyerek anladığım klip.

    yani işi nazizimden dem vurmaya getirdiler. sanatçı için bir kırmızı çizgi tabi ki değildir bu. fakat almanya tıpkı der untergang'da olduğu gibi bu tür "tarihi normalleştirmeye" iyi yanıt vermiyor. almanlar için halen bu konular utanılacak şeyler olmak zorunda, rammstein ise yarayla oynuyor gibi bir izlenim var.

    deutschland klibinden daha hafif olan bu klibin ilk yarısı 1920-30 zamanı radyoseverleri anlatıyor. aklıma hemen nazilerin her eve radyo projeleri geliyor tabi. önce eğlenceyle sonra propagandayla devam ediyorlar.

    sanırım işler cinsellik ve şiddetin bu dinleyen kesimin pratiği olmasıyla değişiyor. kadınların canlandırdığı, radyoyu evlat edinen, onunla ilişkiye giren, onunla mutlu olan biz alttakiler; yönetilenler, maaşlarımızı internete yatırıp pornoya ve filmlere kafayı gömen bunu bir aile olarak yapan emekçilerin isyana kalkışmasını sağlayacak tek şey bu eğlencenin elimizden alınması değil midir?

    klipteki berlin polisi işte bu otoritedir. berlin olduğunu nasıl anlıyorum? radyo yayınını durdurmak için hücum ettikleri bina ss birliklerinin komuta merkezi.

    20 temmuz kalkışmasında yedek ordunun bilmeden hitler'e karşı hareket ederek ele geçirdikleri bina.

    klipte binanın ab bayrakları ike çevrelendiğini görüyoruz. açıkçası büyük bir ab karşıtlığı ya da "ab dördüncü reichtır efenim" den çok bir "dick move" olarak görüyorum bunu.

    polisler rammstein'ı yakalar ama yayına engel olamaz. hakeza orası internete( klipte radyonun) karşı gelinecek yer değildir. teknoloji zalimin belini yere vurmuştur.

    rammsteinı paketleyemeyen ve bunun sonuncunda bir devrimi engelleyemeyen otorite "o zaman bana da özgürlük ver ordan bir özgür seks" der ve dans eder.

    dışarıda sscb bayrağı gibi sarı kırmızı bir ab bayrağı vardır.

    kim bilir? belki de hiçbir şey değişmemiştir...
38 entry daha
hesabın var mı? giriş yap