435 entry daha
  • organizasyon firmasının yayınladığı bildiri:

    "bilgilendirme,

    aquamasters yüzme şampiyonaları ülkemizde yüzmenin gelişimine katkı sağlamayı hedefleyen bir ‘’ fair play’’ şampiyonasıdır. ‘’ adil oyun’’ şampiyonalarımızın temel değeridir.

    bununla beraber şampiyonamızın son günü 1500mt açık su yüzme etabında yaşanan fair play ruhuna aykırı müessif hadiseye öncelikle açıklık getirmek isteriz.

    bilindiği üzere şampiyona etapları farklı yaş kategorilerinde gerçekleştirilmektedir.

    > 1500 mt açık su yüzme şampiyonasına 11-13 yaş kategorisinde katılan 2006 doğumlu genç sporcu seyfi diker parkuru başarıyla ilk sırada tamamlamış ve şampiyonanın hemen sonrasında ödül töreninde hak ettiği altın madalyasını almıştır. aquayouths kategorisindeki genç sporcularımızın genel klasmanda değerlendirilmeleri ve sıralamaya dahil edilmeleri mümkün değildir. genç sporcumuzu kutlar, başarılarının devamını dileriz.

    > 1500 mt açık su yüzme şampiyonasına 40 -44 yaş kategorisinde katılan tolga öcal müsabakalarımızı yöneten hakem kurulunun değerlendirmesi sonucunda şampiyonamızın yarışma talimatlarının 8.ve 9. maddesi uyarınca bitiş anında centilmenliğe aykırı davranışta bulunduğu tespit edilerek yarışma dışı bırakılmış ve diskalifiye kararı alınmıştır. karar açık yaş genel ve 40-44 yaş kategorisi sıralamasını etkileyeceğinden olayın vuku bulduğu an itibarıyla kayıtlara geçirilmiştir.

    > eşi ve çocuğu ile birlikte şampiyonamıza katılan ve onur konuğu olarak yarışmalarda yer alan dünya ve avrupa masterlar yüzme şampiyonu ırina bolshakova’nın yaşanan talihsiz olayla hiçbir ilgisi bulunmamaktadır. sporcu açık yaş kadınlar genel kategoride parkuru ilk sırada tamamlamıştır.

    >şampiyona’nın son günü yaşanan fair play ruhuna aykırı müessif hadiseye dair aquamasters yönetim kurulu’nun değerlendirmesi sonucunda centilmenliğe aykırı davranışta bulunan sporcuların bir yıl süre ile şampiyonalarımızda yer alamayacağı maddesinin yarışma talimatnamelerimize eklenmesi kararı alınmıştır.

    şampiyonalarımızda ilk kez gerçekleşen ve bundan böyle de yaşanmasını hiçbir şekilde arzu etmediğimiz olay sonucunda alınan bu karar doğrultusunda; centilmenliğe aykırı davranışta bulunan sporcular bir yıl süresince uluslararası arena aquamasters yüzme şampiyonalarında yer alamayacaklardır.
    kamuoyunun bilgisine sunarız.

    saygılarımızla

    aquamasters
    yönetim kurulu"

    ben biraz ikna oldum.
35 entry daha
hesabın var mı? giriş yap