12 entry daha
  • 1994 yılındaki tansu çiller hükümeti'nin ekonomik istikrar programını açıkladığı gündür. yankılar şöyle imiş:

    başbakan tansu çiller ile shp genel başkanı ve başbakan yardımcısı murat karayalçın, ankara'da düzenledikleri ortak basın toplantısında, ekonomide uygulanacak yeni önlem paketini kamuoyuna açıkladılar.

    anap genel başkanı mesut yılmaz, ekonomik önlemler paketi ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, başbakan tansu çillerin 24 ocak kararları'nı "çalışanları ezen kararlar" diye nitelediğini ve benzer kararlar uygulamayacağını söylediğini hatırlatarak, "ancak açıklanan pakete bakıldığında, 24 ocak karar-ları'nın kötü bir kopyası olduğu görülüyor" dedi.

    rp genel başkan yardımcısı recai kutan, paketin, zam ve vergiden başka birşey olmadığını belirterek, "biz bu acı reçeteleri ilk defa görüyor değiliz. daha önce de benzer tedbirler alındı ama bir sonuç çıkmadı" dedi.

    dp genel başkan yardımcısı arif demirer ise, yeni ekonomik kararların isabetli olduğunu ancak bu önlemlerin ne ölçüde başarılı olacağının tahmin edilmesinin zor olduğunu belirtti.

    türk-iş genel başkanı bayram meral, ekonomik önlemler paketinin "imf ve dünya bankası'nın önerilerinden" oluştuğunu belirtti. hak-iş genel başkanı necati çelik ise, çalışan kesimden fedakarlık beklenmemesi gerektiğini vurgulayarak, "işçiyi sokağa dökerlerse bedeli çok ağır olur" dedi. disk genel sekreteri süleyman çelebi de, "işçi ve memurların sorumlu olmadığı uygulamaların faturası, emekçi "sınıfa çıkarılmamalıdır" diye konuştu. türkiye gazeteciler sendikası başkanı orhan erinç, ekonomik bunalımdan çıkış için öngörülen önlemlerin, sosyal hayattan uzak ve çalışanların sırtına daha ağır yükler getiren bir yapıda olduğunu söyledi.
19 entry daha
hesabın var mı? giriş yap