9 entry daha
  • yapmak isteyenler oldu, toplum içine çıkamaz hale getirdim.
    hala daha kovulmadım.
    o yöneticiler gitti, yenileri geldi. yine benzeri oldu ama kovulmadım ve evet onlar da gitti.
    genel müdürle bile benzerini yaşadım, yine kovulmadım.
    yalaka diyeceklere selam olsun, patron adımı bile bilmez belki, fabrikanın merkez ofisi başka bir ilde.
    şimdi yenisi geldi, çok da mutluyuz.
    herkese terör estiriyor ama bana tık yok.
    çünkü ben hakkımı yedirmem kimseye. haksız isem zaten anladığım anda gereğini yaparım. yine üsteleyen olursa yine haddini bildiririm. farketmiş ya da duymuş olmalı ki ses etmiyor. belki de beni anlamıştır, bilemem.

    ben köpek gibi çalışırken benim üstüm bana caz yaparsa da haddini bildiririm. f.m., g.m. fark etmez. (f.m. ve g.m. ile tartışmalarımız nesilden nesile aktarılır)

    ha kendi elemanlarıma da yapmıyorum. balansı kayan olursa kalbini kırmadan ayarlarım. ama kavga pozisyonu olmadığı sürece bağırmadım ve kimsenin bağırmasına da izin vermedim. çünkü onlar benim elemanım. evindeki sorununu da ben bilirim maddi durumunu da, ruh halini de. gereken ne ise ben yaparım. ege'de ben yapmayacaksam neden ben yönetici olarak çalışıyorum?

    trafikte emniyet şeridinden gelip önüme geçmeye çalışana yol vermem. önüne kırarım. sıraya kaynak yapanın ciddi bir durumu yoksa kaynak yaptırmam.bir işçi yaptığı işi eksik yaparsa oranında eksik para veririm. paramın üstünü tam isterim (4 kuruş ve altı rakamlar hariç). omuz atıp önüme geçmeye çalışanı çok üzerim. yanımda dedikodu yaptırmam. insanların açıklarını yüzüne vurmam. iş ile ilgili bir mesele olursa bunu çok zor bir pozisyon olmadığı sürece teke tek söylerim.

    çünkü ben bu saydıklarımın ve türevlerinin hiçbirini başkasına yapmıyorum. başkasına yaptırmam da.
17 entry daha
hesabın var mı? giriş yap