1342 entry daha
  • keşke hızını alamayıp kışyarına gidip sansa sürtüğünün de üzerinden ejderhasıyla geçseydi. güneşim ve ayım.

    cersei orospusunun dizinin dibinde süs köpeği gibi gezerken sesi çıkmayan, joffrey piçinin yanında "benim babam haindi" diye dolaşırken sesi çıkmayan, baelish yavşağı teyzesini öldürdüğünde de kendisini boltonlara sattığında da sesi çıkmayan, ramsey üzerinden geçtiğinde lordum lordum diye dolanan bu hanımefendi eline biraz güç geçince çocukluğundan beri hayatı eziyetlerle savaşlarla geçmiş kraliçemize geldiğinde kafa tutmasını biliyorsa götü yiyorsa korusun kendini.

    lan ne güzel iş ya, beyinsizliklerinizle binlerce yıllık hanelerin soyunu kurutmuşsunuz, yıllardır savaş ve kaos içindesiniz, bir kadın çıkıyor karşınıza, hem sizi uzun geceden koruyor, hem de kralın şehrini düşürüp intikamınızı alıyor hala yok taht jon'un hakkıymış falan filan. dany olmasa jon bir bok yapamazdı merak etmeyin. öyle king in the north diye bağırıp kılıç kaldırmakla olsaydı o işler, olurdu zaten. adamı kral ilan ettiniz gidip lekesizleri dothrakileri ejderhaları görünce direk diz çöktü sikerler böyle kral mı olur amk dedi.

    hanedanı yerle bir edilmiş, hiç bir dostu kalmamış, ne parası, ne ordusu, ne ejderhası ne de arkasında halk desteği olan bir kadın bugün yüzbinlerce kişilik ordu, 3 ejderha, bolca para ve yenilgi yüzü görmeden defalarca savaş ve mücadele kazanmışsa saygı gösteremeseniz bile itaat edin bizahmet. hele ki ordusunun yarısını ve ejderhalarının ve danışmanlarının ikisini sizin götü boklu kışyarınız için feda etmişse iki kere saygı duyup oturmanız lazımken hala jon mu öldürcek dany'i yoksa arya mı öldürecek, varys mi zehirleyecek yoksa tyrion mu öldürecek diye hesap yapmanız iki yüzlü alçaklığınızdan başka bir şey değil. gücünüz ve onurunuz olsa zaten toplar ordunuzu hesabını sorarsınız ama işiniz gücünüz arkadan iş çevirmek ve dany'i bir şekilde gardını indirdiği anda sırtından bıçaklamak. tebrikler çok onurlusunuz.

    evet kendisi cersei'nin eteklerine sığınan insanları küle çevirmiştir, iyi de yapmıştır.
    cersei zaten çılgınateşi patlatmak için çanları çalarak dany'nin gardını indirmesini ve ateşkes yapıp şehre gelmesini bekliyordu. ama dany yemedi ve 7 krallığa bir daha targaryenlere ihanet ederseniz başınıza geleceklerle ilgili anı mahiyetinde muazzör bir mangal partisi armağan etti.

    çocukların ölmesi her savaşın trajik yanı ve dany'nin en son isteyeceği şey. arya sığınan insanları "burada kalırsanız ölürsünüz" diyerek dışarı çıkarıp hepsinin ölümüne sebep olduğunda hassasiyetinizi göremedik. elia martell'in çocukları the mountain tarafından kafaları patlatılırken siz robert'i alkışlıyordunuz. geçiniz.
185 entry daha
hesabın var mı? giriş yap