158 entry daha
  • senaryodan, sinemasallıktan bağımsız olarak bazı enstantaneler nedeniyle fikret karakterine karşı fütursuzca sempati duymama neden olmuş filmdir. misal;

    --- spoiler ---

    1)rehin alınmış, kafasına silah dayanmış fikret'in aldatılan kocaya orman macerasını anlattıktan sonraki surat ifadesi muhteşemdir. o ne muhteşem bir tıyniyetsizliktir.
    2)fikret nam bu ulu insan ayrıca, kendisine "bir daha gorüşmeyeceğiz, benim bana tapan bir kocam, muhteşem bir cocugum ve 9 yıllık bir evliliğim var*" diyen kadına "iste zaten sen de bu yuzden arayacaksın" demiştir. bu nasıl bir özgüvendir.
    3)"ceren'e de soracaktım soramadım, abi kapari ne" repliği zaten kendisinin kopuk karakterini ortaya koymaktadır. ulan adam öldürecem diyor, sen hala kaparidesin, makarnadasın
    4) film boyunca surdurdugu "abi, abi" yavsaklığını mustafa'nın tetiği çekmekten vazgeçmesi akabinde "mustafa abim bea" diye bagırarak zirveye taşımıştır. bu hal, tutum ve davranışlarıyla "her yola geleceği" imajı çizen fikret herseye ragmen "ceren beni sevdiğini söyledi mi?" sorusuna sırf ibnelik olsun diye hayır diyerek gerektiğinde işi inada bindireceğini de göstermiştir.
    5)"yeter, yeter lan karı koca ömrümü siktiniz" şeklinde psikopata bağladığı sahnede fikret'ten bagımsız olarak nejat işler'e saygı duymamı sağlamıştır. hollywood halt etsindir.
    6)fikret dinlemeyi bilen bir insandır. ayrıca basına olmadık dertler acan kadının mezarına gitmeyi gene de ihmal etmeyen delikanlı bir kişiliktir.
    7)ayrıntıları goren hayatı yaşayan fikret kendi mezarı başında ateş böceği görünce sevinebilmiş, ölmeden önceki belki de son makarnasından keyif almayı bilmiştir.

    --- spoiler ---
264 entry daha
hesabın var mı? giriş yap