31 entry daha
  • işe yarayıp yaramadığından pek (hiç) emin olmadığım uygulama. ki bunu yıllardır düzenli, son 1.5 yıldır da gayet düzenli beslenen biri olarak söylüyorum.

    zira yediğimiz bütün faydalı şeye içtiğimiz bütün detoks çayına nanik yapan genlerimiz olabiliyor.

    annem ince yapılı ve narin bünyeli bir kadındır. iki çocuk annesi 40 küsür yaşında koskoca kadınken 48 kiloydu diyeyim öyle düşünün. kafası da gereksiz fazla çalışır, ufak bir stres topu olarak dolaşır ortada kimi zaman. yediğine içtiğine pek dikkat etmez. falan filan.

    şimdi bu kadın 25 yaşında ilk çocuğuna hamile kalıp 26'sında doğuruyor tamam mı. evliliğin hemen başında çok "pat diye" olan bir gebelik bu. annem daha kocasına alışamadan bir de çocuk taşımaya başlıyor. bir yandan yoğun iş bir yandan "bir dakka lan noluyor şimdi tam olarak" hali bir yandan da bilinçsizlik derken, o hamilelik sersefil geçiyor tabii. başta saç ağızda diş kalmıyor.

    doğduğunda ablam tam 4.5 kilo. peki annemin ablamı doğurduktan sonaki kilosu kaç biliyor musunuz, 38. yazıyla otuz sekiz.

    ablam şu an 41 yaşında, 41 kere maşallahı var nazarım değmesin. boylu poslu fıstık gibi kadın, hiçbir sağlık sorunu da yok, hayatına pırıl pırıl devam ediyor. öyle annem gibi aman iki dama yağmur yedim dur ben bir hasta olayım halleri falan yok.

    ben?

    annemin bana hamileliği ablamdan 6 sene sonra. bu esnada evlilik düzeni oturuyor, annem anneliğe alışıyor, maddi olarak çok daha rahatlar, bilinçler yüksek falan filan. hamilelikte düzenli vitamin alınıp acayip de sağlıklı besleniliyor. yanaklar tombiş tombiş.

    doğuyor muyum sana 2.5 kilo. yenidoğan kıyafetlerini iki aylıkken giyebilmişim diyor ve susuyorum......

    çabuk yorulan, çabuk hasta olan, öyle bir yattım kalktımla hemen iyileşemeyen biriyimdir.

    şu an 35 yaşındayım. dediğim gibi, birkaç senedir dikkatli, son 1.5 senedir über dikkatli besleniyorum. fast food yok denecek kadar az, kalsiyum protein bol bol, pms hariç neredeyse full şekersiz, karbonhidratla mesafeli, otsuz salatasız gün geçirmeksizin, düzenli vitamin mineral desteğiyle, gün içinde on beş farklı iş halledip hareketten yorulmalı...

    sonuç?

    35 yaşında osteoporoz.

    doktor diyor ki efendim spor yap düzenli beslen güneşe çık.
    doktora diyorum ki bakın bana zaten yaptıklarımdan farklı şeyler söyleyin ki bunu atlatabileceğime ikna olayım.

    annem anneanneme çekmiş, ben anneme çekmişim.

    o brokoliyi kıçıma soksam ne fayda.
10 entry daha
hesabın var mı? giriş yap