15 entry daha
  • muhteşem bir gitar sesiyle başlıyor. arada bateri-gitar paslaşmaları şahane. bir ağıttır bu, sivas katliamını gayet iyi anlatır. "ateş ve duman/hain düşman", "ama hala, dimdik ayakta, ayaktalar"
    klibi de vardı. anadolurock com’dan izleyebiliyordunuz. o site artık http://www.anatolianrock.com/ oldu. buradan bakılabilir. şarkının hikayesi:

    "moğollar 94 albümünün stüdyo çalışmalarını sürdürdügümüz sıralarda, yakın tarihimizin en acı olayı yaşandı, “sivas katliamı”. 37 sanatçı, aydın ve yazar katledildi, kışkırtılan cahil bir kalabalık, 37 aydının bulunduğu oteli yakarak insanların can vermesine sebep oldular. bu çılgınca toplumsal cinnet hepimizi acılara boğmuştu. tam o sıralarda bir gün cahit * stüdyoya geldiginde geçen gece hiç uyumadığını ve o zamana kadar enstrümantal olarak çaldığımız “ıssızlıgın ortasında” isimli parçaya söz yazdığını söyledi. sözlere baktığımızda anladık ki, yaşanan toplumsal acının ağırlığı sonucunda cahit’in bu sözleri yazmaktan başka çaresi kalmamış. bazı şarkılar vardır, o şarkı kendini yazdırır, artık onu yazmaktan başka çareniz yoktur. işte “ıssızlığın ortasında” öyle bir şarkı ve böyle şarkılardan pek yoktur aslında."

    şarkı sözünün altına şöyle not düşülmüş:
    "….sivas’ ta binlerce insan, yüzlerce telefon, telsiz ve faksların olduğu bir ortamda yaşamlarını yitiren insanlarımız anısına. "

    (moğollar 1968-2000 albümünün kapağı’ndan)
94 entry daha
hesabın var mı? giriş yap