3 entry daha
  • yaşar kemali yakından tanımak için soru/cevap şeklinde geçen ve samimi bir şekilde hayatını dile getiren büyük yazarın otobiyografi tarzında olduğunu düşündüğüm kitabı.

    yaşar kemal ile ilgili ne biliyorsun diye sorsalar sanırım hiçbir şey derdim, bu kitabı okuyana kadar.

    van’da başlayan hayat hikayesi çukurova’ya doğru devam eden yolculuk. çukurova’nın karnına doğru kurulmuş kayalık bir dağın ardında küçücük bir köyde yaşam mücadelesi. 1923 yılında doğan ama nüfus kağıdına 1926 yılında sahip olan küçük bir yaşar.

    1915 yılında rus ordusu van’ı işgal edince oradan 1,5 yıl süre içesinde çukurova’ya gelmişler. van’dan gelirken ölümden kurtartıp büyüttüğü oğulluğu babasını bıçaklamış ve ardından da kekeme olmuş ve 12 yaşına kadar zor konuşmuş. kitap okurken de yazarken de hiç kekelememiş. bu ve bunun gibi bir sürü bilmediğimiz konular yaşar kemal’in ağzından kelimelere dökülmüş. nasıl kör olduğu, aşıklık günleri, ilkokul günleri, adana günleri, hapishane günleri, istanbul zamanları, cumhuriyet gazetesi dönemleri, ince memed’in ortaya çıkışı gibi bir sürü güzel ama acı hatıralar ile dolu kitap.
4 entry daha
hesabın var mı? giriş yap