24 entry daha
  • --- spoiler ---
    cabin fever doksanlı yıllarda scream'in göstermiş olduğu başarıyı değişik bir şekilde harmanlayarak ortaya koyan bir film.şöyle ki, film esnasında rastlayacağınız çoğu sekans sizi başka korku filmlerine ve onların ünlü sahnesine götürecek. ama işte bu noktada yönetmen eli roth, seyirciyi allak bullak edecek bir işe imza atıyor. filminde yer vermiş olduğu tüm klişeleri tersi yönde kullanarak seyircide özellikle korku türüne aşina seyircilerde bir şaşkınlık hissi uyandırıyor. bununla beraber küçük ayrıntılarla b filmlerine inceden bir saygı duruşuna geçmeyi de unutmuyor.

    ilk sahnesinde seyircide yine her zamanki slasherlardan biri hissini uyandıran film, dakikalar ilerledikçe izleyen kişide tanımlanması zor bir merak duygusu uyandırmayı da başarıyor.

    ilk başlarda kudurmuş bir çocuk,sonraları azgın bir katil,başıboş köpekler,denizden gelen bir yaratık...vs... türünde dikkat çekici tehlike unsurları seyircinin kafasını karıştırmaya yetiyor.fakat çok sonraları anlıyorsunuz ki eli roth,o güne kadar hiç başarılamamış birşeyi bu güzide eserle gerçekleştiriyor.en başından itibaren korku filmleriyle inceden inceye dalga geçerek, seyirciyi ürperten bir korku filmi gerçekleştirmek.

    bunlara ek olarak,gösterim öncesi hazırlanmış afiş çalışmaları,fragmanlar zaten yukarıda bahsettiğim amacın ilk adımlarını oluşturuyorlar.

    her korkuseverin mutlaka izlemesi gereken, içinde müthiş etkileyici öğeler ve yenilikçi yaklaşımlar bulunduran bir film cabin fever.

    catch it!
    --- spoiler ---
17 entry daha
hesabın var mı? giriş yap