1 entry daha
  • sozum ona "- izlenmeden evlenilmemesi gereken..." program. cansu ozdenak adli sevimli bir bayanin sundugu, amacsiz, $uursuz izlerken sanki iyiymi$ gibi gelen bence adi, bence yuzsuz, bence tikky program. sunucunun ba$tan sona "sevimli" olmaya kastigi ve sik sik komik duruma du$tugu program.
    her ne kadar kendi icinde kaliteli olsa da, gercek halkin evliliklerinden ve sosyal durumunan uzak, turkiye'deki 1/1000 mutlu ve zengin azinlik icin butun evlilik muessesini ve torenini sahiplenen program.
    ki$iba$i 25-35 milyonluk salonlara (sirf salon 10 milyari gecer ortalama bir dugunde...), 150 milyonluk gelinba$lari, 100 kusur milyonluk gelin buketleri, ruya gibi bilmemene kuma$indan gelinlikler, n milyara malolacak banyolar, balayi icin 5 yildizli otellerde kral dairesi zart zurt tanitan program.
    cok buyuk kisminin 1.5 - 2 milyar toplam butce ile evlenmeye cali$an turk genclerini ve hayallerini hice sayan, saraylarda, kasirlarda yaptigi cekimler ile gariban halkimiz ile dalga gecen, haramzadelere yol gostermeye cali$an program. kotu $eyler gosterdikleri icin degil, imkansiz $eyleri son derece basitmi$ ve herkes tarafindan payla$ilabilirmi$ gibi gosterdikleri icin. elit diye tabir ettikleri kendi saray ve saray bahcelerinden hic cikmayip yuzsuzce atip tuttuklari icin.
    " - ............. zengin menusu ve sicak atmosferi ile x kasri, siz evlilik adaylarina hizmet vermekten gurur duyuyor ...................."
    " - ............. ingiliz sateninden dikim yapan ve gelin adaylarina, sade $ik gelinlikler vaadeden zart zurt konfeksiyon, yeni modelleri ile hizmetinizde ................"
    " - nikah $ekeri kutulari gumu$ olunca fiyati artiyor biliyorsunuz sevgili seyirciler. 6 dolardan 15 dolara kadar gidiyor."
    (bkz: ba ba ba) (bkz: alla alla)

    bu programi bu $ekli ile yapan zihniyet televoleci zihniyetin bir yansimasidir. gitsene spot, ikinci el pazarlara, varo$lar senin bir gelin buketi parana cama$ir makinesi ve televizyon almaya cali$iyor, terbiyesizler. borclaniyor, senet imzaliyor. o senin prensesin gelinler, annelerinin gelinlikerinin terzide degi$tirilmi$ halini giyiyor.
    hadi varo$u da gectim. universite mezunu ayda 600-700 dolara cali$an kulturlu insanlarimiz, babasi kalantor olmayanlar nasil evleniyor haberiniz var mi? belediye dugun salonlarinin bir ak$amini veremiyor insanlar...
    yaziklar olsun...
    programin ba$ina yaz bari:
    "- kalantor dugunleri icindir..."
    diye.
    galiz kelimeler geciyor aklimdan, cok galiz... acilar icinde kivranmani temenni ediyorum ey bu zihniyetin sahibi. efendiligi bozmamaya cali$iyorum.
11 entry daha
hesabın var mı? giriş yap