389 entry daha
  • ilk bakışta gerçekten ciddi bir rezalet gibi görünmekte fakat şu anda kafamda bazı soru var. öncelikle türkiye'de ve yurtdışında senelerdir sorunsuzca çalıştığım tek banka teb'tir. 2 sene önce akbank hesabımdan dolandırıcılığa uğradıktan sonra bütün bankalarla ilişiğimi kesip sadece teb ile çalışan birisi olarak söylüyorum. belkide en ciddi güvenlik önlemleri alan bankadır mobil bankacılık açısından.

    şimdi gelelim kafamı kurcalayan sorulara...

    1)bu başlığı açan yazar neden çaylak, lanetli statüsüne düşürüldü?

    2)tebin günlük faiz veren cepteteb gibi bir güzelliği varken bir insan neden bütün parasını banka hesabından çekip, kasaya koyar? kasada diyelimki 500.000 tl para var. bu parayı yatırım hesabına koymuş olsaydı bu arkadaş 1 yılda aşağı yukarı 110.000 tl faiz kazanacaktı. bu faizi neden çöpe attı. kaldı ki parayı aylık olarak vadeli mevduata yatırıp her ay vadesini yenileyebilir ve böylelikle ev alacağı zaman vadeyi bozsa dahi en fazla 1 aylık faiz gelirinden mahrum kalırdı.

    3)tebden 20.000 tl ve üzeri tüm çekim işlenlerimi 1 gün öncesinden bildirerek ertesi gün belirttiğim şubeden sorunsuzca çekim yaptım. hadi diyelim ki sizin meblağınız 1 gün içinde ayarlanamadı en fazla 2 gün sonra istediğiniz meblağı kolaylıkla temin edebilirsiniz. ev almaya bugün karar verip yarın sabahtan tapuya gitmiyorsunuz heralde. bir miktar kapora verip evi bir kaç gün bekletebilirsiniz.

    4)parayı nakit olarak bulundurmak büyük bir risktir. artık büyük şirketler hatta bankalar bile bu riske girip şubede yüksek miktarda para bulundurmazken bu kadar nakiti ne diye hazırda bulundurursunuz? bu tarz büyük meblağları genelde gayrimeşru iş yapanlar banka dışında elinde bulundurur. başlığı açan arkadaşı ve kimseyi zan altında bırakmak istemem bu söylediğimle ama bu da benim kafama takılan bir diğer konu...
727 entry daha
hesabın var mı? giriş yap