46 entry daha
  • morrowind'den farklı olarak;

    1- zırhlar light ve heavy olmak üzere ikiye ayrılmış. medium armor diye bişi yok
    2- silahlardan mızrak çıkarılmış ki ben çok severdim
    3- silahların thrust, chop ve slash gibi vuruş şekillerine göre değişik damage vermeleri kaldırılmış. thrust olayı artık hiç yok.
    4- dagger olsun, short sword olsun, long sword olsun, bastard sword olsun, claymore olsun hepisi ama hepisi blade yeteneği ile kullanılır olmuş. güya thief karakterisiniz, sinsi sinsi zindanlarda vs lerde dolanıyorsunuz adamın arkasına geçip sneak attack'da bulunacaksınız eşşek gibi fayn ayrın kıleymoru kınından çıkarıp conan vari bir savuruşla koca ogre'ı yere seriyorsunuz. nerde kaldı lan hırsızlığın delikanlılığı?

    sonra bir de at kullanma meselesi var ki allah belanı versin bethesda dedim. bir oyunda da süvarilik yapabilelim be. hadi spear muhabbetini çıkardın oyundan bişi demedik de at üstündeyken silah çekememek ne biçim bi mallıktır. ya da şehir içinde at sürememek? ata binip dıgıdık yapmanın ne anlamı kaldı? onun yerine zıplaya zıplaya koşarım iki günde atletik özelliklerimi tavan yaparım. hem iki de bir peşine takılan kurtlardan kurtulmak için attan in dövüş sonra gene ata bin derdinden kurtulurum. ayrıca sevgili sözlük yazarı şu satırları yazarken iki gün önce başıma gelmiş çok salakça bir anı aklıma geldi, paylaşmadan edemeyeceğim. dağ bayır at sırtında koşup kestten keste zıplarken bir tepe başında iki kurt peşime takıldı. bir süre koşmaya devam ettim hiç uğraşamam diyip. ancak şerefsizlerin peşimi bırakacağı yok. atımı sağa çektim fırladım aşağı arkama döndüm battle axe'ımı çıkarıp kurda bir savurdum ki yarısı ata geldi. aman allaam!! manyak at çiftelemeye başladı dağ başında. len zaten hp azalmış kurtlarla boğuşurken bi de bu manyak çıktı başımıza. iki gündür sırtında maceradan maceraya koştuğum attan topuklarım götüme çarpa çarpa kaçmaya başladım. vur vur ölmüyo da itoğlu it bir de güçlü ki çiftesini bloklamanın falan imkanı yok. sonunda yanımdaki tüm health potionlara mal oldu ve ölmek üzereyken bu sefer o kaçmaya başladı. tabi kıl olmuşum kovaladım ipneyi bi süre. yetişemedim. bütün yolu yayan gittim sonra. hala o bölgeden geçerken bi sağa sola bakarım. görürsem feci dalıcam ipneye. bu da böyle bir anımdır.
214 entry daha
hesabın var mı? giriş yap