1673 entry daha
  • öncelikle 2000li yıllardan beri rap dinlediğimi, sizin (buradaki siz, fero, ezhel, şehinşah, khontkar, berkcan güven vb. müziği rap diye savunanlar) rap sandığınız şeyin rap müzikle alakası olmadığını belirteyim.
    ortada çok boktan bir durum var ve buna türkçe rap başlığında değinmiştim. uyuşturucu, kadın, para ekseninde boktan bir müzik var ve bunu dinleyen 10-20 yaş aralığı çocuk, ergen ve ergenlikten kurtulamayanlar. bu boktan işlere tepkiyi sagopa kajmer'den ve ceza'dan beklerdim. sago bu konularda aşırı sessiz, ceza sağolsun feat attı bu dangalaklarla. tüm rapçilerin, rap dinleyenlerin bayıldığı fuat(ki ben bu malı hiç sevmem) bu adamların yaptığı işi eğlenceli bulduğunu söyledi bir röportajında. yani usta bildiğimiz adamlar suspus. dedik bu işe emek veren yılların rapçileri var, sağolsun çoğu bunlar gibi rap yapmaya başladı ya da hiç ses çıkarmadı bir kaç istisnayı saymazsak. yani paranın olduğu yeri fark eden, şarkılarında bahsettiği tüm idealleri, prensipleri sattı. baktık ses çıkmıyor, çıkaran da kendini pek duyuramıyor, yılların dinleyicisi olarak rapin katledişini izliyorduk üzgün gözlerle.

    sonra bu tiplere bir diss gelmiş, herkes konuşuyor. kim dedim, norm dediler. güldüm geçtim, salak saçma diss atıp, eski sevgilisine hakaret ederek ünlü olmuş bir adam. fakat rap seven biri olarak dinledim. sonra tekrar dinledim, tekrar dinledim fark ettim ki, dinlemeden edemez olmuşum. en beklemediğim, hatta hiç beklemediğim bir adam ses etti bunlara ve bunu hem iyi bir şarkıyla hem de herkese göstere göstere yaptı. hiç sevmediğim adamı destekler oldum.

    önünde çok ciddi bir potansiyel var, şu ara işleri tam tersine çevirebilir ve sago'dan, ceza'dan daha mühim bir iş yapabilir türkçe rap için.
1788 entry daha
hesabın var mı? giriş yap