• türkiye’deki cezaevlerinde 800 çocuk, çeşitli suçlardan hüküm giymiş ya da tutuklu yargılanmakta olan anneleriyle birlikte yaşıyor. bu çocukları koruyacak, sağlıklı büyümelerini sağlayacak ne bir ortam ne de mevzuat var. medyascope’tan sahra atila, çocuğuyla birlikte sekiz ay hapishanede kalan ayşe ile konuştu. ayşe’nin anlattıkları, sistemin çocuğun yanında olmadığının kanıtı.

    ayşe 30 yaşında. cezaevine girdiğinde 27 yaşındaydı ve oğlu efe sekiz aylıktı. ayşe, ilk iki gün bebeğine bebek bezi verilmediğini anlattı.

    “iki gün boyunca bebek bezi istememe rağmen vermediler. ailem bez getirdiğinde de bana iletmediler. kuruma bir dilekçe yazdım ve bebek bezi istedim. sürekli ‘getireceğiz’ yanıtı aldım fakat getirmediler. iki gün sonra genel arama yapıldığında çocuğun altını değiştiriyordum. kendimce bir yöntem bulmuştum; bebeğimin altına çöp poşetiyle kendi zıbınını bağlıyordum. o şekilde çözüm bulduğumu gören memur şaşırdı ve ‘ne yapıyorsun?’ dedi. ben de ‘bez vermediğiniz için bu şekilde çocuğumun altını değiştiriyorum” dedim. üzüldüğü için hemen araya girdi ve bana bez getirdi.”
11 entry daha
hesabın var mı? giriş yap