• schalke 04 için acı, bundesliga için ilginç, bayern için sevinci açısından asla unutulmayacak bir sona neden olmuş iki maçtan biri. diğeri; (bkz: 19 mayis 2001 hamburg bayern munih maci)
    bir lig elbette 100 lerce maçın sonucunda ortaya çıkan bir tablo ile neticelenir. ama sonuna kadar gelen birşeylerin tam elinizdeyken uçup gitmesi hele hele bu schalke 04 gibi 40 yıl beklenmişse tarifi imkansız üzüntülere neden oluyor.

    schalke sonlara kadar getirdiği şampiyonluğu son haftalardaki kayıpları ile zora, bayern in mağlubiyetine bağlanır duruma getirmişti. schalke 29. hafta da üstelik deplasmanda bayerni 3-1 yendiğinde artık şampiyonluğu elinden kaçırabileceğine kimse ihtimal vermiyordu. ama schalke önce bochum la berabere kalıp sondan bir önceki hafta da stuttgart a 1-0 yenilince ve de bayern de schalke ye yenildikten sonra tüm maçları kazanınca işler iyice zora girmişti. fakat şampiyonluk için schalke nin evinde ligden düşmesi kesinleşmek üzere spvgg unterhaching i münich e puansız göndermesi ve hamburg un bayerni münih e puansız göndermesi yeterliydi. formül basitti münih yolcuları eli boş dönecekti ve schalke için bayraklar fora olacaktı.

    işte bu beklenti ile içindeki son maça tanıklık eden parkstadion tribünlere herzamanki gibi doluydu. tribünlerde 65.000 çift göz sahada bir o kadar kulakta hamburgerhafen deydi. schalke 40 yılın verdiği beklentiyi gidermek için(kolay değil son aşmpiyonlukları 42 yıl önceydi ) unterhaching i zorda olsa yendi. önce andre breitenreiter ve john spizak ın golleri ile 2-0 geriye düşmenin verdiği şoku ilk yarının sonlarında nico van kerckhoven ve gerald asamoah ın golleri ile beraberliğe ulaşarak atlattılar. 70 te unterhaching jan steifertile yine öne geçti geçmesine ama schalke 5 dakika içinde jörg böhme ile bulduğu golle öne geçti 89. dakika da ebbe sand ın stattakileri rahatlatan golün gelmesi ile kulaklarını hamburga çevirdiler. gerisi hamburg tan gelecek bir haberdeydi.
    (bkz: 19 mayis 2001 hamburg bayern munih maci)

    maçın hamburg tan önce bitmesi ile herkes şampiyonluk şarkıları söylerken gelen yıkıcı haberin skorbord ta da teyit edilmesi ile parkstadion yıkılmadan adeta schalke lilerin kafasına yıkıldı. şampiyonluk belki bir başka bahara, başka bir stada kalmıştı.
    (bkz: meister der herzen)
1 entry daha
hesabın var mı? giriş yap