9 entry daha
  • temizliğin imandan gelmediğinin en güzel göstergesi, müslüman ülkelerdeki umumi tuvaletlerdir. hep merak ederim, beş vakit namaz kılıp iman diye edebiyat parçalayan insanlar acaba kendi evlerinde de bu şekilde pis mi kullanıyorlar tuvaletleri? suya sabuna dokunmadan tuvalet kullanıp çıkan insanlar var.

    4 sene kadar önce hastanemizin güzide diş hekiminin çıktığı alaturka tuvaleti kullanmak zorunda kaldım. tuvalet çıkışındaki karşılaşmamızda yaptığı o anlamsız gülümsemesinden içeride bir terslik olduğunu hissedip bir yandan “elini neden yıkamadı” diye düşünürken bir yandan da “acaba beklesem mi” diyordum. beni bekleyen manzaradan habersiz kapıyı açtım ki, musluğun üzerinde musluğu tamamen sarmış ıslak tuvalet kağıdı topağı ve tuvaletin içinde her yere atılmış ıslak peçeteler var. sifon çekilmemiş, her şey orada öylece bana bakıyor. “nasıl yani, bu kadın bir de diş hekimi” diye kendi kendime söylenirken hemen bir görevli çağırıp temizlik yaptırdım.

    sonradan öğrendim ki bu ablamız beş vakit de namaz kılıyormuş. ayrıca tuvaletten sonra elini lavaboda değil kendi odasında yıkarmış, neymiş efendim “tivilitlir pis iliyir”muş. evet, sen ve senin gibiler pis bıraktığınız için tuvaletler de pis oluyor haliyle.

    t: tuvalet eğitimi alamamış insanların yarattığı terör
236 entry daha
hesabın var mı? giriş yap