526 entry daha
  • eli kanlı katildir.

    cinayet ile ilgili iki senaryo var, özetle ilki; adanada gazinoda yılmaz güney filmde kullanacağı tabancayı denemek istiyor, havaya ateş ediyor filan, orada bulunan hakim sefa mutlu ise gazino sahibinin de ricasıyla duruma müdahale ediyor, meskun mahalde ateş edemezsin, diyor. sen çirkin kralsan ben de yumurtalık kralıyım filan gibi konuşmalar gerçekleşmiş, buna istinaden küfürleşmeler de olmuş ama sefa mutlu silahsız, zira hiçbir tanık sefa'nın silahlı olduğunu söylemiyor, yılmaz adamı kafasından vuruyor, ( mermi gözünden girmiş, arkadan çıkmış )

    ikincisi; yılmaz gazinodayken sefa mutlu geliyor. aşırı alkollü, hatta güneyin asistanı ali özgentürke göre ayakta duramayacak kadar alkollü, yılmaz güneye sarıyor, ağır küfürler ediyor, neticede bir arbede çıkıyor adam vuruluyor. olayın bir sürü şahidi olmasına rağmen hiçbiri konuşmuyor. bazı tanıkların sonradan cinayete kurban gittiği iddiaları var.

    netice itibariyle her iki senaryoda da yılmaz güney katildir. silahsız bir insanı öldürmüştür. şımarık bir adamdır. ikinci senaryoda çok akla yatkın değil ama velev ki öyle oldu, ayakta durmakta zorluk çekecek kadar sarhoş olan bir adamı küfür ettiği için katletmek alçaklıktır.

    sanatına ilişkin olarak ise; kendisinin oynadığı filmler arkadaş ve -kısmen de olsa- umut hariç tırttır. yönetmenliğinde yada senaryosunda yer aldığı yol, sürü, duvar gibi filmler ise kült yapımlardır. katili öldür ama hakkını yeme.
2094 entry daha
hesabın var mı? giriş yap