76 entry daha
  • güney yarım küre'de bulunan yüz küsür adadan oluşan başkenti victoria adası olan cumhuriyet.

    rehberin ilk söylediği şey david-victoria beckham'ın burada evlendiğidir.

    okyanusu çok tuzlu ama yüzmek keyifli. sahilde balık ve tropikal meyve satan seyyar satıcılar var. tercihiniz meyveden yana olsun çünkü hijyen sıfır.

    deniz canlılarının çeşitliliği olağanüstü, bu yüzden okyanusun bazı kısımları size akvaryumda yüzüyormuşsunuz hissi verebilir. fakat deniz kestanelerine dikkat edilmesi gerekir, sayıları oldukça fazla. iyi yüzme bilmeyen birinin hastanelik olmaması için çok çok dikkat etmesini öneririm.

    victoria adası oldukça küçük bir ada. araba kiralarsanız şayet 3 saatte tüm adayı dolaşabilirsiniz. doğa yürüyüşü için mükemmel bir yer. adanın her hangi bir yerinden doğa yürüyüşüne başlayabilirsiniz. en fazla 9- 10 saat sonra tüm adayı dolaşmış bir şekilde, başladığınız noktaya tekrar varmış olursunuz. araçlarda direksiyon sağ tarafta, dolayısıyla trafik tersten akıyor.

    ünlü bir puro fabrikası var. içmiyorsanız; görmenizde, içiyorsanız; görmemenizde fayda var.

    hava sıcaklığı 24-31 derece arası değişmekle birlikte, kasım ve mart ayları muson yağmurları etkisi altında olduğu bir dönem. seyahat planlarken dikkat edilmesi gereken en önemli husus sanırım.

    kumarhalerinde yiyecek ve içecek bedava değil. bazı hıyarlar gibi bedava zannedip, sipariş verdikten sonra; " bu garson niye bekliyor başımda?" diye etrafınızdakilere sormayın. siparişin parasını bekliyor işte gerizekalı cevabını almanız muhtemel.

    tropikal meyveler ucuz, bol bol tadına bakabilirsiniz.

    unutmadan, denizin ortasına rüzgar güllerini dikip ülkenin enerjisini temiz yoldan karşılayalım derken; doğanın anasını bellediğiniz için allah sizi davul etsin geri zekalılar.
34 entry daha
hesabın var mı? giriş yap