203 entry daha
  • bazı çocuklar vardır onlara lego verirsiniz, güzel güzel oynar, yaratıcılıkları dahilinde çeşitli şekiller yaparlar. bazı çocuklar da vardır, lego verirsiniz ama onlar "hayır ben k'nex istiyorum" der. işte steve vai da onlardan biridir. kendisi old school rock müzik çemberinin dışına çıkmak ister ve bu sayede eşsiz ve absürt stilini oluşturur. queen gitaristi brian may, 92'de satriani ve vai'le çaldıkları sevilla expo'da steve vai'i "o bir dahi, işte 2000'lerin gitaristi" diye anons eder. hakikaten de haklıdır brian may.

    steve vai için "şov yapıyor, duygulu çalamıyor" gibi bazı eleştiriler yapılıyor ama inanın ki bunlara hiç katılmıyorum. toplama the 7th song albümünde ballad tarzı müthiş şarkıların olduğunu göreceksiniz. bence kendisinin yaptığı en iyi iş alien love secrets ep'sidir. hepsi birbirinden müthiş 7 şarkı vardır. bad horsie'ler, tender surrender'lar, juice'ler, die to live'ler vs.. bu albümün haricinde the ultra zone albümünü de prodüksiyonuyla, zenginliğiyle, aydınlık sound'uyla 2. sıraya koyarım. klasiklerle dolu, en bilinen albümü passion and warfare de 3. sıra olsun. devin townsend'in yer aldığı sex and religion'ı da severim bu arada, keyifli bir albümdür.

    dünyada steve vai gibi bir olgunun olmasından oldukça memnunum doğrusu. sahne şovunda bu kadar eğlenceli olan, komik beden dili ve mimikleri ile seyirciyi mutlu eden çok az müzisyen bulunur. ekibinde her dönem bulunan harika müzisyenler de cabası. şöyle bir düşününce joe satriani'den sonra en sevdiğim gitarist steve vai olabilir bu dünyada. çok süper adamdır vesselam.
63 entry daha
hesabın var mı? giriş yap