9 entry daha
  • arada istisnalar vardır muhakkak (sonuçta genelleme yapmak o grubu oluşturan tüm herkesi dahil etmek anlamında olmamalı burada) ama izmirliye zarardan başka birşey vermeyen insanların içinde yer aldığı grup.
    neden mi? çünkü daha bugün arkadaşımla dışarda dolaşırken arkamdan gelip çantamı açmaya çalışan ve ben dönünce pis pis sırıtan iki kişi kürttü. yaklaşık iki sene önce dershaneye giderken yine çantamın fermuarını açmaya çalışan kolları yara bere içindeki kişiler de öyle. bir gün girne caddesinin ara sokaklarından birinde giderken gözümün önünde arabaların kapılarını yoklayan, içlerinde değerli birşeyler var mı diye bakan kişiler de ya çingeneydiler ya da kürt. yine bir gün bir kaç metre önümde kız arkadaşıyla sakince yürüyen bir çocuğa çiçek satmak bahanesiyle yanaşıp çocuğun cüzdanını çekmeye çalışan ve farkedilince kendilerini iten çocuğa bıçak çekip üstüne yürüyen ve bıçağı - karşıyaka çarşısının göbeğinde onlarca insanın içinde- alelade savuran kişiler de öyle... bunlar sadece benim gördüklerim...hep bu tür olaylara denk geldiğimde içinde bu kişiler oluyorsa ve ben bu insanları sevmiyorsam bunun mutlaka göz ardı edilemez bir gerekçesi vardır.
    not: ayrıca burada insanlık dersi verir gibi bazı şeylere boş yere karşı çıkmak biraz anlamsız. yaşayanlar bilir bazı şeyleri.
16 entry daha
hesabın var mı? giriş yap