9 entry daha
  • gülseren budayıcıoğlu'nun farklı insan tiplerini psikolojik açıdan incelediği kitabıdır.

    ilk başlarda okuyucuya basit gibi görünen olayların temeline indikçe, geçmişin ve çocuklukta kafaya yerleşen kurtların ileri ki hayatta insanları nasıl yönlendirdiğini, nasıl insan hayatını değiştirdiğini ve insanların davranışsal-duygusal profilini nasıl çizdiğini gerçek hayatta yaşanan olaylardan yola çıkarak anlatmaktadır. zaman, mekan ve isim karmaşası yaratılarak insanların ifşa olması önlenmiştir.

    yazar; kişilerin geçmişte yapamadığı, eksik bıraktığı veya bırakıldığı, baskılandığı her şeyi şartlar uygun olduğunda doğru-yanlış ayrımı gözetmeksizin yaptığını özellikle vurgulamıştır. ayrıca yine doğru -yanlış ayrımı yapmaksızın, mantıksız da olsa bazı alışkanlıklardan ve değişmezlerden vazgeçilemediğini ve ayrıca kader motifi ve bilinçdışı etmenlere ( hem inananlar hem de inanmayanlar) vurgu yaparak insan hayatının insanın elinde olmadığını sade bir dil ile anlatmıştır. her biri farklı şekillerde yaşanan acıklı olayları yaşayan hastaların sözleri, jestleri, mimikleri ve bakışları üzerinden anlık düşünsel yorumlar yaparak okuyucuya empati kurma yönünden katkı sağlanmaktadır.

    zengin kız ile fakir oğlanı anlatan aptal türk dizileri gibi başlayan kitap; "hayatta neler dönüyor?" sorusuna evrilmiştir. sıkmayan ve sonunu merak ettiren hikayeleri ile okumaya değerdir.
3113 entry daha
hesabın var mı? giriş yap