• türkçeye sanal sosyal savaş(3s) olarak çevrilebilecek, bugünün information operations(io) ve information warfare(iw) olarak adlandırılan gerçek dünyaya ait öznelerin gerçek dünyaya ilişkin kaygılar ve amaçlar ile siber uzaya müdahalelerine dayanan konseptlerden çok daha farklı olarak, siber uzayın kendi gerçekliğini ve sosyolojisini üretmesine dayanan yeni bir çatışma konsepti olarak rand corporation tarafından 59 dakika önce literatüre kazandırılmış olan terim. bu kapsamda; gerçekliğin* 2023 yılında ölmesi ardından 2023-2028 arasında yaşanılabilecek üç tane de muhtemel senaryo geliştirmişler;

    2024 -aynı ülkedeki insanların farklı gerçeklikler yaşamalarına ve buna bağlı olarak gruplaşmalarına dayanan inanç silolarının ortaya çıkışı.
    2025 - gerçekliğin ölmesi ardından etik ya da bilimsel hiç bir sınırlandırma ve/veya standardizasyonun olmadığı, trollerin mutlak hakimiyeti altındaki siber uzayda güvensizliğin ve belirsizliğin doğal bir hal alması, siber uzayın anarşik ve kaotik bir karakter geliştirmesi.
    2026 - devasa ve neredeyse eksiksiz kişisel veri tabanlarının oluşmasına bağlı olarak sizi sizden daha iyi tanıyan ve sizin iyiliğiniz için sizin yerinize siz fark etmeden karar verecek algoritmaların yükselişi, insan karakterinin ezilmesi, özgür iradenin ve bireyin yok oluşu.

    biraz daha düşününce, sanal sosyolojik savaş olarak çevrilmesi de mümkün gibi geldi, kesin karar için tamamını okumak lazım;

    the emerging risk of virtual societal warfare
    https://www.rand.org/…/research_reports/rr2714.html
hesabın var mı? giriş yap