640 entry daha
  • mektup 9 ekim’de yollanmış, dile bakarsak erdoğan-trump telefon görüşmesi sonrası operasyon başlamadan önce yazılıp gönderilmiş bir mektup gibi. “operasyonu durdur” gibi cümleler yok, “yapma böyle bir şey” demeye çıkıyor çoğu cümlesi.

    operasyon öncesinde yazılan bu mektup abd’nin türkiye’yi nasıl sıkıştırmak istediğini, operasyona ihtimal vermediğini gösteriyor.

    erdoğan’ın siyasetimize kazandırmış olduğu o “efe dili” halkımızın da zihniyetine bulaşmış. eline mikrofonu alıp ona buna sallamayı önemli saymaya başlamışız. bakıyorum muhalif tayfadan “hadi cevap versene, cevap veremiyor musun?” diye saçmalayanlar var. türkiye mektubun geldiği gün operasyona başladı. yani mektuba cevap sözle değil icraat ile gelmiştir, lafa söze gerek yok. erdoğan genelde dediklerinin tersini yapmakla meşhur.

    yani abd başkanı türkiye’nin cumhurbaşkanını aşağılamak için uğraşırken türkiye’nin operasyonu ile sarsıldı.

    ortada izin falan olmadığını abd savunma bakanının açıklamalarından görebiliriz. nato’yu da dahil edecekmiş, beyaz saray her gün yaptırım açıklama derdinde.

    yani abd ile değil abd’ye rağmen yapılıyor bu operasyon. daha iyi cevap olamazdı. büyük devlet böyle olur. konuşmaz, yapar.

    “peres, bir dakika!” demezsin, “hamas’a destek oluyoruz.” dersin. “sayın trump bu dil ne?” diye sormazsın, girersin suriye’ye “aptal olma” yazan, küçümseyen trump yardımcısını ve dışişleri bakanını göndermek zorunda kalır.

    laf söz yok, yapılması gerekenler var. abd heyeti de abd de laftan ibaret. bırakalım yaptırımlar gelsin. hiç sorun yok, o yaptırımları çekmek zorunda kalacaklar. suriye’de kaybettiler. türkiye’ye muhtaçlar. bu yapılanlara karşı geri adım atılmazsa mecburen gelip görüşmek isteyecekler. yoksa orta doğu’da kaybettikleri kesinleşecek. orta doğu’daki güçlerden birisini de kaybetmiş olacaklar.

    esas sorun rusya. putin şu an çok mutlu olanlardan. erdoğan-putin görüşmesi önemli. rusya olmasa türkiye ne iran’dan çekinir ne suriye’den eze eze ilerlerdi. iran’ın bizden güçlü olduğu açık gerçek fakat iki ülke direkt savaşmayacak. proxy savaşında da şu an türkiye’yi suriye’de yenebilecek bir ülke yok. “rusya?” diye sorabilirsiniz, onların hava kuvvetleri var maalesef. öyle proxy falan değil direkt ordumuzu hedef alıp “öso ile iç içeydiler.” diyip geçerler. proxy savaşına yazamayız rusya’yı. henüz rusya ile didişecek kadar güçlü değiliz. eğer rusya bölgeye uzak olsa şansımız olurdu aynı abd’ye kafa tutuşumuz gibi ama suriye’yi birçok yerden vurma şansına sahipler, zor. rusya ile anlaşılırsa suriye’de savaşın biteceğini düşünüyorum. o zaman iyi izleyin bugün türkiye düşmanlığı yapan amerikalıları.

    tanım: ismet inönü’ye ardından hulusi akar’a gönderilen mektuplara benzeyen, amerikan emperyalizminin ne kadar tehlikeli olduğunu gösteren mektup.
66 entry daha
hesabın var mı? giriş yap