12 entry daha
  • (bkz: underrated)

    sıra tabanlı taktiksel aksiyon-strateji oyunudur. bir rpg değildir. karakter gelişimi öğeleri bulundurmaktadır. hikayesi çok özgün olmasa da vasatın üzerindedir. post apokaliptik kurgusu çok başarılıdır. hafif bir mizahi dille oyuncuyu içine çeker.

    kıyaslanabileceği bir benzer oyun varsa o da xcom enemy unknown'dur. ayıla bayıla xcom oynamış birisi olarak söylüyorum ki, ben bu oyundan daha fazla keyif aldım. xcom' daki harita tasarımları çok daha yapaydı. bu oyunda ise haritaların çok doğal bir havası var ve post-apokaliptik atmosferi çok iyi yansıtıyor. ayrıca xcom'un oyun yapısı karakterlerinizle sıkı bir ilişki kurmak üzerine değildi. karakterleri daha çok satranç tahtasındaki bir piyon gibi kullanırdınız. bu oyunda ise karakter tasarımları gayet başarılı ve ekibin tüm üyeleriyle oyuncu arasında sıkı bir bağ oluşuyor. xcom' da belli başlı karakter builtleri izlemeniz gerekiyordu ve bir süre sonra her ana sınıfın 2 ya da 3 farklı versiyonu ile oyunu devam ettirdiğinizden, standarda bağlıyordu. bu oyunda ise her harita için farklı yaklaşımlar sergileyip her düşman çeşidine göre ekibin özelliklerini yönlendirmeniz gerekiyor.

    diğer benzetilebilecek oyunlardan olan wasteland 2 gibi değildir. sadece battle sistemi benzerdir. wasteland' teki gibi derin rol yapma öğeleri bulundurmamaktadır.

    sonuç olarak seleflerinden bir adım üste çıkmış, sıra tabanlı strateji türünü seven her oyuncunun mutlaka oynaması gereken bir oyundur.
2 entry daha
hesabın var mı? giriş yap