30 entry daha
  • bu memur nefretini çözemiyorum. hiç bir iş yapmayan yan gelip yatan soliter oynayan memur artık kalmadı. varsa da çok az. genel memurların içinde %5 bile değildir. çalışmayanın da sorumlusu devlettir. adama uzmanlığına göre, eğitimine göre iş veremiyorsan bu memurun sorunu değil, devletin istihdam politikasının neticesidir.

    bir kere kamuda kişi başına düşen iş yükü muazzam arttı. bunda son 3 yılda khklar ile işten atılan, emekli olan personelin yerine yenisinin gelmemesinin büyük etkisi var. bizim şubede müdür dahil 3 kişi çalışıyoruz. 2016 öncesi aynı şubede 7-8 personel vardı. işleri yetiştiremiyoruz. hemen her cumartesi, ayda bir kere pazar günleri çalışıyorum, en az. hiç bir mesai alamıyorum. teknik personelim. haftanın en az 3 günü allahın siktir ettiği yerlerde arazideyim. yaz-kış, sıcak-soğuk demeden koşturuyorum. ortak iş yaptığım kurum ve birimlerde de benzer durumlar var. khklardan sonra kimse, aman memurum, iş garantim var diyemiyor. attığım her imzadan ömür boyu sorumluyum. devletin harcadığım her kuruşundan ömür boyu sorumluyum. yılda milyonlarca tl devletin parasını harcıyorum ve karşılığında 6.500 bin tl maaş alıyorum. işimi çok sevmeme rağmen son bir yıldır alternatif işlere bakıyorum, planlamalar yapıyorum artık. iki sene içerisinde de istifa etmeyi düşünüyorum ve çevremdeki bir çok memur da aynı şeyleri düşünüyor. istifa etmeyi maaş düşüklüğünden falan değil, stres, sıkıntı ve aşırı yoğun çalışma temposuna rağmen huzursuz çalışma ortamından ötürü düşünüyorum.

    memur dediğin zaman bunun içerisinde mühendisi var, mimarı var, polisi, askeri, doktoru hemşiresi var. büyük çoğunluğu sizlere hizmet etmek için fedakarca koşturan insanlar. sen kendini geliştiremedin, bir baltaya sap olamadın, özel sektör de eziliyorsun diye bu insanların da senin gibi ezilmesini istiyorsun. ben nasıl daha iyi şartlarda çalışabilirim, daha çok kazanabilirimi düşünmek yerine o da benim gibi rezil olsun diyorsun. bu kafa yapısına sahip insanlar çoğunlukta olduktan sonra akp gitmiş chp gelmiş ülkede pek bir şey değişmeyecek.

    not: izinliyim bunu nasıl yazıyorsun tatavası yapmayın.
102 entry daha
hesabın var mı? giriş yap