57 entry daha
  • bu hayvanın çok güzel yemekleri yapılır. evet efendim, biliyoruz, biz de hayvanız. şimdi ilk kurala gelelim. bunu çok iyi dövmek lazım. niye? eti yumuşasın diye. ne demek eti yumuşasın diye dövmek?

    efendim bu ahtapot hayvanı kaslıdır. hatta kemik olmadığı için tüm vücudu kastır. böyle kasım kasım kasılır bu suyun altında. pazularını gösterir.

    iş bu yüzden bu kas yığınını, denizin arnold'ını yemek zordur. sert bir kayaya, kaldırıma, evin zeminine vs. vurararak yumuşatmanız gerekir. ciddi efor sarfetmeniz gerekir. ama bize ilkin öyle denmedi. çok fazla yere vurmalısın anlamında söylemiş olacaklar ki "en azından kırk kez yere vurun" dediler büyüklerimiz. peki dedik. saydık. 40 oldu, bir de fazladan 41 kez yere vurduk kaldırıp kaldırıp... ki kaslar yumuşasın.

    simetri hastalığım vardır efem benim. tencereye ahtapotun sekiz kolu da eşit mesafede olacak şekilde koyduk. yıldız gibi açtık bir nevi. zaten mürekkep haznesini falan temizlemişiz denizde. süpriz beklemiyoruz. ateşin üstüne koyduk büyük tencereyi. kaynasın da pişşin diye bekliyoruz. gençlik işte.

    biz sohbete daldık. tencere kaynıyor. eti iyi dövülmemiş olan ahtapot (ki bize kırk dedilerdi, iki-üç yüzü bulurmuş o büyüklükteki bir hayvanın dövülme sayısı) ısınan suyla sertleşmiş. kaslar kazık gibi olmuş. biz sağa sola bakıyoruz, köpeğe kemik atıp oynuyoruz. çadıra girdik. ahtapot efendi kafasında tencerenin kapağı, kaynar suyun içinden çıkmış bize bakıyor. resmen ayağa kalkmış. tencere kapağı da başında şapka gibi duruyor. bir papyonu eksik enis batur olmak için. herbirimizin ayrı bir tarafı ayrı uçuklar çıkartıyor. göz göze gelmemeye çalışıyoruz ahtapotla. tencereden çıkmış, "lan ibneler alayınızın sülalesini..." dercesine bakıyor. cesaret edip yaklaştık. kafasına sopa falan vurduk. kımıldamıyor zavallı. hepimizin korkusu geçti.

    etini dövmeden pişirmeye kalkarsanız çok maceralı bir hayvan haline geliyor kendisi. sıcak suda sertleşiyor. eşit aralıklarla dağıttığınız bacaklar da sertleşince kafasında tencere kapağı ile yükseliyor. bize bakıyor. unutamıyoruz.

    biz yıllardır anlatıyoruz misal.
250 entry daha
hesabın var mı? giriş yap