• line-up'a göre kendimce şu şekilde program yaptığım müzik festivali;

    16.00-16.45 - hedonutopia ( ada sahnesi)

    16.45- 18.00 - gözyaşı çetesi (kübana sahnesi)

    18.00-19.00 - ouzo bazooka ( kübana sahnesi)

    19.00 - 20.00 - maç saati belli olacak. lol

    20.00-21.00 shame on us ( kübana sahnesi)

    21.00-21.30 vaudou game ( ada sahnesi)

    21.30- 23.00 hmltd ( kübana sahnesi)

    23.00-24.00 ıslandman- naduve ( ada sahnesi)
  • bugüne kadar izmir'de gittiğim en eğlenceli etkinlikti. birden fazla sahnenin olması şahane olmuş. müzisyenlerin performansı ve insan yoğunluğunun seviyesi harikuladeydi. son gün bilet aldım hatta 125 liraya değer mi diyordum ama benim gibi repetitive müziğe bayılan biri için resmen cevherdi bu etkinlik.

    ilk olarak ortasında girerek hedonutopia'yı dinledim. son 4 şarkıya yetişebildim ve ilk dinlediğim şarkı yani sondan dördüncü şarkı tam bir slowdive şarkısıydı. şarkının hangisi olduğunu bulacağım da zaman bulamadım. * sevdim müziklerini. açıp dinlerim artık.

    yan sahneye geçip gözyaşı çetesi'nin sonlarına yetiştim. gelmeden spotify'dan bir iki şarkılarını dinlemiştim ama sahnedeki şey çok başka geldi. 10-15 dakika transa geçirecek psychedelic bir performans sundular. daha sonra 55 dakikadır tek bir şarkı çaldık arkadaşlar artık inmemiz gerek diyerek indiler. helal olsun.

    tekrar diğer sahneye geçtiğimde brek başladı. bi arkadaşımın liseden arkadaşıymış kendisi, o bile çok sallamadığından beklentim düşüktü. acayip şaşırdım. modern joy division hatta bizim she past away tarzı bir müzikleri var. örneğin. seviyorum böyle dark wave gruplarını. çok ama çok eğlendim. synth ağırlıklı slow şarkılar yerine post punk türevi daha hareketli parçalardan devam ederlerse hep harikulade olur. tip de jim jarmusch olmuş bu arada. * günün en iyi ikinci performansıydı, alkışlar.

    diğer sahneye geçip ouzo bazooka'nın yetişebildiğim kısmına dahil oldum sonra. boom pam projesini çok seviyorum bu insanların. yine güzeldiler. aslında onları dinlemeyi düşünüyordum ama brek manyak çıkınca ancak sonlarına doğru dahil olabildim.

    ardından insanlar'ı izledim. psychedelic folk gibi bir tarzları var. herkesi açmaz ama çevreden soyutlanıp müziklerine kitlenmemi sağladılar. bravo.

    akabinde diğer sahneye geçip shame on us'ın yetişebildiğim kısmına dahil oldum sonra. elektronik müzik yapan grup festivalin güzel tadını devam ettirdi bence. iyi dans ettim kendilerinde de.

    daha sonra yemek molası derken akabinde vaudou game'i izlemeye başladım. afrobeat tarzı müzikleri çok sevmiyorum ben ama vaudou game'in enerjisi çok iyiydi. diğer sahneye geçip hmltd'yi dinlerim diyordum ama o taraftan gelen arkadaşlar hmltd'yi çok beğenmediklerini söyleyince, vaudou game de eğlendirince sonuna dek kaldım. videolardan gördüğüm kadarıyla hmltd de gayet iyiymiş. keşke en azından bir miktar izleseydim.

    sıra islandman'deydi. onların da müziği güzeldi ama diğer performanslara göre bana kalırsa biraz sönük kaldılar. gerçi 20 dakika falan izleyip yan tarafa geçtim. sonrası daha güzel geçmiş olabilir. nekropsi'ye gelmedi bazı arkadaşlar bırakıp da mesela.

    nekropsi tam olarak ne yaptı öyle bilmiyorum. çünkü inanılmazdılar. (bkz: #89176875) 2 yıl evvel yine burada baba zula'yı izlemiştim ve ondan sonra izmir'deki tüm konserlerine gitmeye başladım. bu performans baba zula çarpı 5'ti resmen. bundan sonra nekropsi ne zaman izmir'deyse ben de oradayım. bir nekropsi konserinde neye şahit olabileceğinize dair şu videoyu da buraya bırakayım. bilmeyenler için grubun basçısı, kurban'ın da basçısı olan duayen kerem tüzün.

    en son naduve' yi izledim. dj müziğiydi işte ama öncesinde o kadar eğlenmiştim ki onda da günün keyfini çıkardım resmen.

    bu arada arkadaşlarla kaan sezyum'u görüp fotoğraf çektirmeyi ihmal etmedik. kendisi başka arkadaşlarlayken yanımıza gelip direkt muhabbet etmeye başladı ayrıca. biramdan da bi yudum yuvarladı. *

    kitle iyiydi ama bi ara instagram tayfası dışarda kalsa da sadece bu müzikleri sevenler olarak bir arada olsak nasıl olur diye düşünmedim değil. birkaç konserde üst üste benim gibi çok eğlendiğini gördüğüm biriyle belki biraz sohbet edebiliriz diye o ana dek en beğendiği grubu sordum, bilmiyorum hiçbirini sadece eğlenmeye geldim dedi. *

    izmir'de hala böyle bir etkinlik düzenlendiğine inanamıyorum. deli gibi dans ettim gün boyunca, çok güzel şarkılar dinledim. yüz kere helal olsun. her yıl takipçisiyim epic fair'in artık.
  • ortamı ve atmosferi harika olan festival.
    hedonutopia gayet temiz bir performans sergiledi. çok güzel şarkıları var.
    brek çok iyiydi, kendinden emin bir şekilde çıktı, çatır çatır müziğini verdi ve indi. bu devirede synth punk hissetmek zor.
    gözyaşı çetesi katlanması zor bir performans çıkardı. uçuşluk müzik yapıyorlar. 5 dakika dayanabildik. madde alan birine denk geldiyse güzel olmuştur.
    insanlar adlı pek algılayamadığımız grup başlamadan önce ciddi bir kalabalık toplandı. ama artık intro muydu soundchek miydi 30 dakika boyunca bir türlü doğru dürüst giremedikleri için çoğu insan diğer sahneye geçti. bizde bayıp dinlenmeye gittik.
    islandman tertemiz anadolu etkili dans müziği yapıyor. performansları iyiydi. elemanın beresini çok sevdik.
    nekrospi büyüleyiciydi. ne zaman denk gelirse düşünmeden dinlenir/izlenir bu adamlar. çok iyi müzik biliyorlar.

    geçen seneki festivalden çok daha az katılım vardı. bu olay kübana ve ada gazinosunun ve kültür parkın büyüleyici atmosferinden dolayı ülkenin en güzel müzik olayıdır denebilir. düzenleyenlerin ellerine sağlık.
  • izmirliyim ama istanbul’da yaşıyorum. geçen yıl çok önceden aldığım izmir bileti, bu festivalden bi haber, bir hafta sonrasınaydı. izmir’i bırak, istanbul’dan bile birçok arkadaşım gitmiş ve beni kıskançlıktan şekilden şekile sokmuşlardı. bu yıl tarihi belli olunca,tabii programı belli olmadan, izmir’e bilet aldım. illa ki giden olur diye. 1 kişi bile mi olmaz, olmadı. olmadı sanıyormuşum ya da. yine instagramım sadece epic fair dolu. izmir’e gelip, gitmemek benim başarım. ama dün kutay soyocak instagramda izmir’den konum paylaşınca, heh dedim jakuzi sürpriz yapıp çıkacak. çıkmamış. öyle bir rahatlamam var en azından. şekilden şekile girmedim en azından kıskançlıkta.
hesabın var mı? giriş yap