• erdil yaşaroğlu yıllarca karikatürlerinin paylaşılmasını sorun etmeyen birisiydi. bu konuda hiçbir açıklama yapmadı bildiğim kadarıyla. eğer bu konuda farklı bir tavır almak istiyorsa bir açıklama yapıp, bu sitelere kaldırmalara yönünde süre verebilirdi her iyi niyetli insan gibi.

    erdil ise hiç bir açıklama yapmadan, uyarmadan, kişisel blog sitelerine bile ''ticari kullanım'' davası açtı. sitelerin kazançlarıyla orantılı açmadı, çoğu blog sitelerinden aylık 50 tl bile kazanamazsınız, ki bu kazancın erdil ve karikatürleriyle alakası da yok.
    erdil'in sorunu karikatürlerinin paylaşılması olsaydı, sanıyorum ki önce uyarma yolundan sonra dava açardı. sanırım siyasetçilerin kanun gücünü kullanarak sürekli dava açmasından sıkılıp, benzerini kendi yapmayı düşünmüş olabilir.

    size tavsiyem kimsenin erdil'in karikatürlerini paylaşmaması. eğer paylaşacaksa kendisinden veya avukatlarından ''commercial lisence'' hakkında bilgi talep etmesi. dava açmadan haber vermeyecek olabilir, başınız ağrıyabilir.
  • e noldu şimdi. bundan sonra kendisinin kazanacağı tek şey antipati olacak.
    kendisi de biliyordur bunu. demek ki amaç son bi voli vurmak.
  • sonuna kadar desteklediğim harekettir.

    evet birilerinin canı yanacak belki, birileri o içerikten o kadar para kazanamadığı halde daha yüksek paralar vermek zorunda kalabilecek. sonuçta ortaya paylaşım yapmadan önce izinlerini almış, hakkı neyse onu vermiş içerik paylaşımcıları çıkacak. bedava sayfa site kasıp reklam yapıp havadan para kazanmak olmasın bi zahmet.

    çünkü zihniyet şu: sanatçı bi köşede sanatını icra etsin, biz de faydalanabildiğimiz kadar faydalanalım. hele böyle sanatlara para vermeyi bir kenara bırak ona değer verip paylaşmamız bile sanatçıya fazla fazla yetmeli.

    (bkz: çok beklersiniz)
  • ismini ilk defa duydum. bir ben miyim hic duymayan bilmiyorum ama karikaturunu osuruktan sayfalar ticari olarak paylassa ne kazanc saglar ki arkadas? hayir bir google yaptim simdi sevene saygim sonsuz ama karikaturlerinin de hic osuruktan asagi kalir yani yok hani.
  • karikatürlerinden daha komik bir vaka. 2007'den beri okurum yüzde 99 erdal ve selçuk'u pas geçerim.
  • ya kardeşim ne fesat adamlarsınız ya. beş yüz kişiyi tokatlasa, paranın %30’unu avukatlık şirketine verse bunun da %20’sini gecikme faiziyle telafi etse hepi topu 8 milyon tl yapar, anca 1 milyon dolar eder. taş mı yesin erdil?

    muhalif karikatürist dedik adam cengiz - limak - kolin çıktı rıza dede.
  • hukumet ac kalinca vatandasin elindeki hangi tasi sikip suyunu cikaririm diye vergi uydurdugu gibi bu herifcioglu da ac kalmis olacak ki boyle bir yola basvurmus. sosyal medya ile adini daha cok duyuran ve taninirliklari artan bu kisilerin bu eylemleri mide bulandirmaktan ote bir eylem. kimse paylasmasin da kendi kendine cizsin minamina kodugum orcosu.

    t: kendi ayagina sikan, kafasi kendinden bile cirkin olan birinin mide bulandirici eylemi.
  • artık kendisi güldürmüyor fakat bu durum da oldukça trajikomik.
  • karikatürler kar amacı gütmeden paylaşılıyor ise herhangi bir telife konu olacağını sanmıyorum.
hesabın var mı? giriş yap