229 entry daha
  • erdil yaşaroğlu yıllarca karikatürlerinin paylaşılmasını sorun etmeyen birisiydi. bu konuda hiçbir açıklama yapmadı bildiğim kadarıyla. eğer bu konuda farklı bir tavır almak istiyorsa bir açıklama yapıp, bu sitelere kaldırmalara yönünde süre verebilirdi her iyi niyetli insan gibi.

    erdil ise hiç bir açıklama yapmadan, uyarmadan, kişisel blog sitelerine bile ''ticari kullanım'' davası açtı. sitelerin kazançlarıyla orantılı açmadı, çoğu blog sitelerinden aylık 50 tl bile kazanamazsınız, ki bu kazancın erdil ve karikatürleriyle alakası da yok.
    erdil'in sorunu karikatürlerinin paylaşılması olsaydı, sanıyorum ki önce uyarma yolundan sonra dava açardı. sanırım siyasetçilerin kanun gücünü kullanarak sürekli dava açmasından sıkılıp, benzerini kendi yapmayı düşünmüş olabilir.

    size tavsiyem kimsenin erdil'in karikatürlerini paylaşmaması. eğer paylaşacaksa kendisinden veya avukatlarından ''commercial lisence'' hakkında bilgi talep etmesi. dava açmadan haber vermeyecek olabilir, başınız ağrıyabilir.
431 entry daha
hesabın var mı? giriş yap