• pek çok üniversiteye tıp fakültesi kökenli kişilerin rektör atanmasının sorun olarak görülmediği bir ülkede tarihçi olarak kurulan bir üniversiteye rektör atanmasının sorun olarak görülmesini garip buluyorum. harp tarihini bilen sayılı tarihçilerden birisidir kendisi, yeni görevinde başarılar dilerim. askeri üniversitenin rektörünün sivil olup olmaması kişisel değil kurumsal bir konudur.
  • türkiye'nin yetiştirdiği en değerli akademisyenlerden biridir. yaptığı yayınlar ortadadır ve türk tarihçiliğine ses getirmiş bir isimdir. harp tarihine, strateji tarihine hakim bir profesördür. arşive, isam'a giden, tarih camiasının içinde yer alan herkes, kendisinin fetöcü olmadığını bilir. milliyetçi duyguları kuvvetlidir. afyoncu'nun en kuvvetli yönü vatanseverliğidir.

    bütün çalışkanlığının yanında, organizasyon yeteneği kuvvetlidir. bir kurucu rektörün sahip olması gereken en önemli hususlardan biri budur. kendi çalıştığı gibi, bir çok yayının çıkmasına ön ayak olmuştur. tarihin arka odasından çok çok önce, arşivden tanıdığı murat bardakçı kendisi hakkında güzel bir yazı yazmış:

    http://www.haberturk.com/…836-prof-dr-erhan-afyoncu

    bu da bir sınıf arkadaşının kaleminden erhan afyoncu:
    http://www.enpolitik.com/…-afyoncu-cemaatci-mi.html
  • bundan asır zaman evvel ülke tarihinin en nazik, en beyefendi adamlarını yetiştiren kurumun başına getirilen, basit nezaket kurallarından hatta temel türkçeyi konuşmaktan bibehre adam. birilerini hor görmekle ilgisi yok bu işin, atatürk'ü yetiştiren kurumun başına tokat köylüsü geçemez kardeşim. bu kadar açık. geçirirsen tübitak olursun. ösym olursun.
  • (bkz: başkan seçemediğimizden çok türk devleti yıkıldı)

    enfes yalamıştır. tarihçiliği ile ilgili kuşkularımı gidermiştir. türk devletleri demokrasiymiş gibi, "başkan seçemediğimizden" diye dil atmış...

    http://www.sabah.com.tr/…ircok-turk-devleti-yikildi
  • murat bardakçı bunu susturduğunda çok kızardım, meğer bir bildiği varmış adamın.

    (bkz: adıyaman akçabel köyü ortaokulu yardım kampanyası)
  • 4 aralik 2016 tarihli sabah gazetesindeki yazisindaki gorusleri daha turkiye'de baskanlik sistemi tartismalari olmadan cok once, cok daha eski zamanlardan beri dile getirdigi goruslerdir. ozellikle kardes katli vb. konularda senelerden beri yazdiklari, tv programlarinda, konferanslarinda anlattiklari aynidir. ayrica bu gorusleri akademik temellere dayanmaktadir ve gunumuz siyasi tartismalarina indirgenemeyecek kadar onemlidir. ayrica turk devlet sisteminin devlet baskani secme noktasinda yasadigi sikintilar tum tarih cevrelerinde de senelerdir dile getirilen genel bir problemdir.

    ozetle, bosuna terbiye sinirlarini asacak ithamlarda bulunulmamalidir.
  • rivayete göre dili pürüssüzdür.
  • "veraset sisteminin olmaması tarih boyunca devamlı olarak kaosa ve türk devletlerinin zayıflayıp parçalanmalarına sebep oldu." diyerek dilin altındaki baklayı çıkarmış kişi.

    veraset sistemi... türkiye'yi emperyalizmin kucağına oturtan ama kör topal da olsa demokratik sistemi temsil eden demokrat parti zihniyetinden bile geriye düşmenin savunusu...

    bu ülke, bu köylü, bu halk yüzlerce yıl çok acı çekti ve sonunda bu teşhisle karşılaşmamalıydı sayın afyoncu. hele bilim adamı, aydın olarak anılan birinin ağzından.
  • 4 aralik 2016 tarihli yazisini bir ogrencim yazip getirse sinif ortasinda sesli bir sekilde okur diger ogrencilerle birlikte tasak gecerdim ki bir daha yazmasin boyle bir sey. hele ki o gunumuze baglayan son paragraf yok mu? birak universiteyi lisede boyle seyler yazdilar mi yazan kisi adina utanirdik.

    sanki yukaridan hadi sununla ilgili bir yazi yaz demisler de cok fazla bu taraklarda bezi olmayan hoca yaza yaza bunu yazmis. uc kurus para icin ne kariyerler heba oluyor.

    yazilarin basliklarini kendisi mi yoksa sabah editorleri mi seciyor merak ettigim yandas.
hesabın var mı? giriş yap