• iç hastalıkları uzmanı, dr. geçit, kendime doğuşumun güncesi, simurg’un gözyaşları isimli kitapların sahibi, yazarı. aynı zamanda farkındalıklı yaşam koçu.
  • türk doktor ve yazar. vikiye göre yazmaya nietzsche'nin görüşleriyle başlamış. ayrıca kırkıncı tohum adlı tuhaf romanın yazarı.
  • kişisel gelişim sektörünü son derece itici bulmama rağmen, kitaplarıyla ve konuşmaları ile beni etkilemeyi başarmış yazar. kişisel gelişim oldukça “kişisel” bir konu, sektör haline geliyorsa olay ticaridir diye düşünürüm. hayat elbette gördüklerimizden ibaret değil. hepimiz yolculuk boyunca kişisel olarak gelişiyoruz ve dönüşüyoruz. ama işte bu yolculukta kendimizi masaya yatırdığımız zamanlarda, bilgimizin yetmediği zamanlarda, insan biyolojisini ve psikolojisini bilen , bilime de uzak olmayan bir rehbere ihtiyaç duyuyor insan. hep tıp insanlarının bu alana el atmaları gerektiğini, düşünmüşümdür. bu alanı şarlatanlara bırakmamak için. ama işte batı tıbbının en büyük handikabı da insan potansiyelini hiçe sayarak sadece kimyaya inanması galiba. fakat nihayet bir tıp insanı , o soğuk bakış açısını kırarak , bilimi ve psikolojiyi , insan potansiye ile harmanlayıp , insanlara rehber olmaya çalışıyor. özellikle “geleceğini değiştirme kılavuzunu” okumanızı şiddetle tavsiye ederim. sadece zihinde ki düşünce ve duygu oluşumu ile ilgili teknik bilgiler için bile okunur. hatta üşenmeyip dmden sorduğum her soruya cevap bile verdi mavişim. bir daha doktorların da egosu var demeyin, kalbinizi kırarım.
  • çok katmanlı bir varlık olan insanın zihnindeki sesleri yorumlayışını sevdim. simug metodu'nun sanıyorum ki kısa bir versiyonunu tamamladım. meditasyon deneyimi olmayan, yeni başlayanlar için biraz fazla uzun ve adreslenmemiş buldum. çünkü, yeni başlayan bir insan için bu kadar özet bir introdan sonra seyirci kalmak, direnmemek, akışta kalabilmek bile oldukça zorlayıcıdır.

    doktor olması da işi ilginç kılıyor. çünkü, doktor olunca en fazla nöroplastisiteden bahseder, beyin hareketlerinin meditasyonla nasıl değiştiğini anlatır, bir çeşit sara lazar portresi çizer gibi bir önyargıyla başlamıştım. ama 'ruhani olanla temasa geçmek' gibi terimleri cesurca kullanması da spiritüel tarafının da yoğun olduğunu gösteriyor.
  • (bkz: pseudoscience)
hesabın var mı? giriş yap