• adam bir yerlerden eskilerin ispirto dediği tarımsal kökenli etil alkol temin etmiş ve bunu suyla seyreltirse votka elde edeceğini sanıyor. litresine de tane kesme şeker atacakmışız. youtube'da denk geldim şimdi.

    votkada etil alkol var tüm içkilerde olduğu gibi. ama etil alkolün elde ediliş biçimi ve üretilme biçimine göre içkinin çeşidi ortaya çıkar. mesela rakı pot still ile üretilirken, cin rektifikasyon ile üretilir. elindeki ispirto ile her içkiyi üretemezsin yani.
  • menşei buğday ise gayet de votkadır.

    menşei arpa ise duruma göre whisky, menşei mısırsa duruma göre whiskey dir. ha her whiskey mısır değildir..

    menşei agave ise tequila,
    şeker kamışı ise rom’ dur.

    yani yüksek alkollülerde menşei önemlidir. misal menşei üzümse ondan rakı da çıkar, sherry de.
  • cahillik kokan ifade. ışin ilginç yanı karşı argüman sunanlar da cahil.

    1- etil alkol yani etanol kör etmez. kör eden metanol - metil alkol - odun ruhu' dur.
    2- etil alkol hep etil alkoldur. c2h6o(c2h5oh)'dur. birada da aynıdır, vodkada da aynıdır, rakida da ya da saf halde de.
    3- içkiye uygulanan işlemler tadı değiştirir. ıçkinin karakteristik özellikleri sadece işlem ile değil içerdiği diğer muhteviyatla da alakalıdır. ayrıca etil alkol eldesindeki gıda da önemlidir. çok detaya girmeyeyim ama patatesten elde olunan etil alkol ile bira eldesi mümkündür. ayrıca muzla da vodka eldesi mümkündür.
    4- etil alkol nereden elde edilirse edilsin, eğer etil alkol harici kısmın kıvam ve tadını tutturursaniz istediğiniz alkole donusturursunuz.

    yani atar yapılan mevzu doğru ama gidiş yolu yanlış.
hesabın var mı? giriş yap