• evde gün olduğunda, hanımlar toplanmaya başladıktan sonra oynanacak dram filminin* baş rol oyuncusu olacak çocuktur. içeride kahkahalar atılıp, börekler çörekler götürülürken, çaylar içilip sigaralar tüttürülürken karnı aç pc başında zaman geçirmeye kasan çocuk olacaktır aynı zamanda. bu bakış yapısıyla türk filmlerini de andırabilir bu manzara, bazen konken oynamıyorlar da değil hani. herneyse, bu çocuğun çilesi ve hapsolma hikayesi özellikle lise çağından sonra başlar. çünkü liseden öncesinde ufak olduğunuzdan dolayı aptal aptal evin içinde dolaşıp "ay canım, ne tatlı şeysin" gibi iltifatlarla karşılaşıp çevresine aldırmadan zaman geçirir bu çocuk. fakat biraz büyüdükten sonra işler değişir, evde gün olduğu zaman o saatler esaretin bedeline dönüşür. artık oynayabileceğiniz yaşıtlarınız da yoktur veya vardır da büyüdüklerinden dolayı anneleri getirmemiştir. aksine o çocuklar gitmiş annelerinin yanında yeni ufak çocuklar üremiştir. kız olanlar tatlıdır ilgilenirsiniz belki de oğlan olanlar tam bir canavardır. odanızdaki biblolara dadanırlar, etrafı karıştırırlar, dağıtırlar. bilgisayar oynatayım dersiniz, sıra kavgası yaparlar. bunun için böyle durumlarda odayı kitlemek ve hiç ses etmemek, görünmemek en mantıklısıdır. odanızı kitledikten sonra, yemeğinizi beklemeye başlarsınız. eğer annenizin aklına gelirse ne yiyeceğinizi, içeceğinizi gelir sorar. yiyecekler 30 dk sonra ya gelir ya gelmez ses etmezsiniz. yiyecekler gelir cola içcem dersiniz bu sefer o gelmez falan filan. bu yüzden o günlerde evden kaçmak en yapabileceğiniz en mantıklı harekettir. evde gün olunca odasına hapsolan çocuk vol. 17 (2009).
  • gün teyzeleri'nin kendisinin her partikülünü süzmesinden ve "aman da ne kadar büyümüş", "ayyyyyyyyyynı babası/annesi", "üniversitede ne istiyosun bakalım", "kız arkadaşın varmı!?" vb. tarzı soru bombardımanından yırtmak isteyen çocuktur..
  • misafirler gidince salona geçip toplayıcılık yapacak şanslı çocuktur. gelen teyzeler her şeyi yiyemediklerinden ganimet çok yüklü oluyor. size kalan ise büyükçe bir tabak içine kek, kısır, kurabiye koyup, kola şişesini de alarak tekrar odanıza çekilmek. çocuklar açısından günlerin tek olumlu yanı budur sanırım. zevklidirde...
  • neredeyse her kentli çocuğun başına gelen klasik bir olaydır. parayla değil sırayladır.
hesabın var mı? giriş yap