• devletimizin bizi getirdiği son durum. kısaca özet geçeyim durumu:

    3 yıldır evimizde kiracı olarak kalan arkadaş geçtiğimiz ay evden çıkacağını söyledi ve hayırlı olsun dedik. dün ise arayarak acil konuşmamız gerektiğini söyledi. görüşmeye gidince abi bak şimdi ben evden çıkıyorum bu dairenin yeni kirası 2-3 kat arttı sayemde para kazanacaksın bu yüzden sen bana 10.000 tl para ver yoksa çıkmaktan vazgeçerim dedi. avukat arkadaşlarla konuştum konu hakkında çözüm olmadığını söylediler. saatlerdir saçma bir gülümseme var yüzümde düştüğüm durum için. şimdi seçeneklerim şunlar;
    1- tamam çıkma deyip istanbul'un merkez sayılabilecek bir ilçesinde 1.500 tl ye evi kirada tutmak.
    2- adama 10.000 tl verip yeni kiradan alacağım 2-3 aylık kirayı adama hibe etmek.
    3- adama iş teklifinde bulunup işe almak. bu kadar büyük bir zekayı kaçırmak istemiyorum ama kendi şirketimi elimden alıp sonra bana tekrar satar diye korkuyorum.
    4- mahkeme, polis ve adalet bunlar ev sahibi olduğum için eleniyor.
    5- arkadaşa konuyu arap ya da afgan dilinde anlayacağı şekilde anlatmaları için bir kaç mülteciyi birkaç saatliğine istihdam etmek.

    cevap:
    - birisi bana anlatsa ha siktir oradan derdim. avukat arkadaşa anlattım durumu o da kendi avukat grubunda paylaştı şimdi hepsi okuyup gülüyor :)
    - en merkezi demedim merkez sayılabilecek dedim. gözünüzde etiler, beşiktaş canlanmasın :) şimdi en yüksek haliyle kiraların 5.000 tl olduğu bir yer.
    - ben adama çık demedim ama çıkacağım dediğinde itiraf ediyorum biraz mutlu olmuştum :)
  • (bkz: based on true story)

    bu ara ev sahibime acayip kinliyim, kurunun yanında yaş da yansa üzülmeyecem.

    edit: imla.
  • evine iyi bakmışsa 10 bin ver gitsin. sonra gelecek olan kiracıya çift depozito yaz. zaten evler kapış kapış şu an.
  • 10 bini ona vereceğine mahallede it kopuk birini bul, 5 bin ver, musallat olsun, götünü falan ellesin adamın hergün sokakta.
  • pazarlik yap 5 bine işi bitir.
  • bir de yerden bozuk para alır gibi yapayım mı diye sor, yap derse sen yine de yapma
  • paradan kasıt depozito ise normal kiracıdır.

    fakat "abi ben iyi baktım bak. o yüzden para ver!" diyorsa üçün ikisini alacak kiracıdır. gider kahvehaneye üç kisiye 500 lira ateşlerim, sabah akşam dayak attırırım. hem seyir zevki olur hem de param boşa gitmemiş olur hem de kiracıdan kurtulurum.
  • 3 senedir oturuomasina ragmen kiranin nasil 1500 lirada kalmasini sagladigini merak ettigim kiracidir.

    kardes siz evi 3 sene once kactan verdiniz de simdi hala bu fiyatta oturabiliyor?
    10 bin lira verince o parayo unutun. o herif o evden cikmaz hahah
  • istanbul'un en merkezi yerinde 1500 tl kira diye bir şeyi google'a yazsan bilgisayar error verir.

    tamam kardeşim uyduruyorsunuz da biraz mantıklı olsun be.
  • istanbul' da ev ararken denk geldiğim ev sahibinin kiracısına benzeyen kiracıdır. zamanın birinde kiralık ev ararken bir emlakçıya yaşlı bir amca geldi. kiracısına ev arıyormuş. kiracısı 9 aydır kira vermiyormuş ve evden de bana ev bul öyle çıkayım diyormuş, üstelik taşınma masrafını da ev sahibi verecekmiş.
    merak ettim amcaya evinin nerede olduğunu sordum,ikitelli de imiş. sokağı da söyleyince mevkiyi tandım ve binayı da biliyorum. iki balyoz ile bina tamamen toprakla bütünleşecek bir bina. evi kaça verdiğini sordum, o zamanlar 2 bin lira dedi kiraya. kaç ay kira aldığını sordum, 3 ay kira almış 9 aydır da alamıyormuş.
    yaşlı amcaya dönüp " senin kiracı sadece taşıma parasını da ödemeni istiyorsa iyi niyetli bir adammış" deyince bozuldu. "o semtte, o sokakta en iyi evlere en fazla ödenen kira 400- 500 lira iken 2000 liraya kiraya veriyorsun 3 ay da kira alıyorsun, daha ne istiyorsun? sen o evi 2000 liraya tutan adamın sana kira vereceğini mi sandın amca? 3 ay almışsın, aldığın 3 aylık kira 1 yıllık normal kiradan bile fazla, adam gene iyi niyetli imiş de 3 ay ödemiş. senden tutacağın evin yıllık kirasını ödemeni istemediğine şükret" deyince de iyice bozuldu.
    çakallık yapmaya kalkarsan, senden daha da çakalları çıkar ve seni madara eder, unutma.
hesabın var mı? giriş yap