• en kotu evlenme sekillerinden biri gibi gorunen evliliktir. daha cok tutunamayanlarin basvurdugu evlenme yontemidir ve genellikle ilerleyen yaslarda(erkekler 35+, kadinlar 28+) en azindan bir cocuk yapimi icin yapilir. ulkemizde hali hazirda evlenme kapisinda bekleyenlerin cogunlugunu olusturan bir cogunluk olarak sosyal bir yara halini aldi alacak olan durumdur.
  • sozlukteki karsiligi olay isigini yakmak icin evlenmek olabilir... yakalayin yesil isigi hesapli parlak bulasigi...
  • allah düşmanıma bile vermesin denilecek olaylardan biridir...geçmez bir ömür valla...
  • düzenli seks ve ortaklaşa fatura, kira ödemek için yapılan evliliktir.*
    (bkz: mantık evliliği)
  • evliliği kurtarmak için çocuk yapmak ile devam edecek ve sarsılarak boşanmak ile sona erecek üç perdelik bir mutluluk oyununun ilk perdesidir... olan çocuğa olacaktır... ayıptır yazıktır günahtır vs....
  • toplum ve arkadaş baskısının baş gösterdiği yaşa gelinmiş ve çevredeki eş dost evlenmiş barklanmış ise bilinçaltı dedektör gibi çalışmaya başlıyor kanımca bazı insanlarda. sonrasında çevre gözden geçiriliyor en uygun adaya yöneliniyor. kendini kandırmanın dik alası. yakın bir zamanda arkadaş grubumdan arkadaşımın arkadaşı olan ve ilişkimizin bu çerçeveden bir adım öteye geçmediği biri evlenme teklif etmişti. tanımıyorsun ki beni dedim, “sen mükemmelsin” dedi, “sen de körsün” dedim. evlenmiş olmak için evleniyorsun ama bunun farkında değilsin dedim. kızdı. reddettim defalarca fakat öylesine bitiş çizgisine odaklanmıştı ki anlatmak istediklerimi anlamadı. küstü bana bir müddet aynı ortamda bulunmamaya özen gösterdik. sonrasında duydum yeni bir ilişkiye yelken açmış çok mutlu oldum. ardından bir mesaj aldım “bir ilişkim var, hatta evleneceğim sanırım, sen kabul etseydin böyle olmazdı” diye. üzüldüm ama üzülmemin nedeni ezbere bir şeyler yapıyor olmasıydı. mutlu olmasını çok istediğimi yazdım, hala ve hala hata yapıyor olmasına rağmen.. dilerim ki kimse pişman olmasın.
    evlilik bitiş çizgisi değil, diğer etabın başlangıcı yalnızca. mutlu sonlara pembe filmlerle güdülendik biz hep. sevdiğin insanla beraber yaşlanmayı seçmekten öte bir şey değil. niyet sadece.. mutluluğun amacı değil de aracı olduğu evlilik kurumuna buradan saygı ve sevgilerimi yollarım.
  • kır düğünü ve telli duvaklı hayaller yerine bütçeyi sarsmadan yapılan aile içi aktivitelerden en coşkulusu.
  • kendisine de karşısındakine de yazık etmiş kimsedir.
  • ardından çocuk yapmış olmak için yapılacak çocukların topluma karışmasını sağlayacak. ondan sonra toplum bunları yontmak için uğraşsın dursun...
hesabın var mı? giriş yap