• seviyorum bu adamı...

    neden mi ? anlatayım.

    hocam uluslararası bir şirkete danışmanlık yapıyor, şirket için ingilizce bir sözleşme hazırlanma noktasında şirketten bir talep geliyor, hocam hemen koyuluyor çalışmaya. ben de özel hukuka dair sınırlı bilgi ve deneyimimle elimden geldiğince yardım etmeye çalışıyorum.

    harıl harıl çalışıyor hocam, durmuyor, öğle yemeğine çıkmıyor o gün. velhasıl sözleşme hazırlanıyor, son aşama olarak da kontrol amaçlı tekrar üzerinden geçiyoruz. bu sırada hocam diğer bir meslektaşımızla teorik bir konuda konuşma yapıyor, ben de hemen yan masada kelime kelime sözleşmeyi inceliyorum. insanlık hali bu ya, sözleşmenin yazım aşamasında bir noktada anlam bütünlüğü gereği 'agreement on' yazmam gerekirken 'agreement of' yazmışım. bu kısmı okurken yüksek sesle kendime kızarak "agreement on!! " diye bağırıyorum. hocam şaşırıyor, duruyor, bana doğru dönüyor ve diyor ki: "özür dilerim, düşünememişim".

    şaşkınlıktan dolayı ağzımı açıp da "hocam kendi kendime konuşuyordum" deyemiyorum. kaldı ki hata benim hatam. bu olay benim hocaya olan bakış açımı tamamen değiştiriyor.

    türk akademisi içerisinde gördüğüm sınırlı sayıda mütevazı insanların başında geldiğini söyleyebilirim. sıfır ego olan bu güzel adam, çalışkanlığı ve işini yaparkenki titizliği ile hepimize örnektir.

    en takdir ettiğim özellikleri, konu her ne olursa olsun çok dürüst olması ve ikincisi de yukarıda değindiğim gibi çalışkan olmasıdır. günün her anında çalışması bana bu enerjisini nasıl bulduğunu çokça sorgulatmıştır. şöyle ki, bir gün araçla beraber bir toplantıya gitmemiz gerekti. hocam aracın sağ ön koltuğunda, kucağında laptobuyla iki farklı sözleşmeyi inceliyor ve aynı zamanda kulağında kulaklıkla başka bir toplantı yapıyordu. o sırada münferit bir olay sandığım bu durum hocamın hayat tarzını oluşturuyor.

    ilk tanıştığımız gün bana söylemiş olduğu "her insan bir cevherdir" sözü de hep aklımda kalacaktır.

    klasiktir; ama söylenmesi iktiza etmektedir. akademinin böyle insanlara ihtiyacı var.
  • iühf'de ders anlatım tarzını en çok sevdiğim hocalardan. gayet samimi ve esprili bir dili var, öğrencilere inceden inceden laf sokmayı çok sever kendileri ya da cidden bizlerin metroda bile kanun okuduğunu, dizi izleyeceksek ingilizce altyazılı diziler izlediğimizi, her derse hazırlanıp geldiğimizi düşünür. derse geç geldiği zamanlar bizlerin geri kalmaması için teneffüsten zaman almayı teklif eder *

    bunlardan ayrı olarak kendisinin çok zeki olduğunu düşünüyorum.
  • derslerinde sürekli 'ev işlerinde annemize destek olmamızı' öğütleyen sempatik hoca
  • istanbul üniversitesi hukuk fakültesi ticaret hukuku anabilim dalı öğretim üyesi. derslerinden büyük bir keyif aldığım, zekice esprileri ve tüyolarıyla şahsına münhasır ve çok sevdiğim çok kıymetli hocam.
  • 2022 öğrenci affı ile geri döndüğüm istanbul üniversitesi hukuk fakültesi'nin en nadide öğretim üyelerinden birisi. özel hukuk bölümü ticaret hukuku anabilim dalı bünyesinde görev yapmaktadır. tereddüt etmeden verdiği dersleri alabilirsiniz.
hesabın var mı? giriş yap