• mor çatı kadın sığınağı vakfı gönüllüsü, feminist psikog.

    lisans eğitimini boğaziçi üniversitesi psikoloji bölümü’nde, yüksek lisans eğitimini ise abd virginia’da bulunan radford üniversitesi’nde tamamladı. mor çatı’da kadın, ergen ve çocuklara psikolojik destek verdi ve farklı katılımcılarla deneyim paylaşımı atölyeleri gerçekleştirdi. güneri, kadınlar, aile içi sorunlar, aile içi şiddet ve cinsel istismar gibi konularda derin bir deneyime sahipti.

    8 mayıs 2020 tarihinde hayatını kaybetmiştir.

    güneri, bianet'e verdiği röportajda kadına yönelik şiddete dair şunları söylemişti:

    "kadınlar ilişkilerinin değil, şiddetin bitmesini istiyorlar. şiddet sizden kaynaklanmadığı için siz durduramazsınız. durdurmaya çalışarak vakit harcamayın. şiddet bir ilişkinin başında varsa, katlanarak devam eder. ne kadar erken o ilişkiden çıkarsanız, o kadar kolay olur.

    şiddet uygulayan kişiler ne kadar iyi eğitimliyse, o kadar manipülatif olur. örneğin sizin sevgiliniz size şiddet uygularsa, sizin onunla kalmanızı sağlamak için bu yaşadığınız olayın her gün yazdığınız, benimle röportaj yaptığınız olaylardan farklı olduğuna, gazetelerdeki gibi 'basit şiddet olayı' olmadığına, sizin özel ilişkinize dair bir şey olduğuna sizi inandırması lazım.

    'sen kadınsın, ben erkeğim, döverim' diyen birini birinci dakikada şutlarsınız ama 'biz o kadar aşığız ki, bu farklı' ya da 'bu kadar tutkulu bir aşkta şiddeti niye sınırlayalım' gibi söylemlerle sizin gitmenizi geciktirebilir, bunun karşısında entelektüel bir argüman geliştirmeniz gerekir. şiddet uygulayan kişi, karşısındaki alıcıya göre senaryo üretiyor."
hesabın var mı? giriş yap