• çok yakın zamanda sıkça yapılmaya başlanacak olan karşılaştırma.

    fernando muslera'nın kalecisi olduğu milli takımın 2010 dünya kupasında bir yarı finali, 2011 copa america'da bir finali vardır an itibariyle.

    volkan demirel'in kalecisi olduğu milli takım 2010 dünya kupasına gidememiş, yine volkan demirel'in kalecisi olduğu milli takım aslında euro 2008'de yarı final görmüş olmasına karşın, demirel grup aşamasında önde olunan maçta* 90+2'nci dakikada çek oyuncu jan koller'in göğsüne dirseği koyup, aldığı iki maç cezayla finalleri görememiş, akabinde rıdvan dilmen'i de çıldırtmıştır.

    ha atlamayalım, volkan demirel'in ekstra olarak şampiyonlar ligi 2007-2008 sezonunda kulübü fenerbahçe'yle bir çeyrek finali vardır.

    şimdilik naçizane istatistiklerim bunlar.
  • muslera'nın milli takımının forvetleri forlan ile suarez iken,
    volkan'ın milli takımında düzgün forvet yoktur. yokluktan umut bulut, kazım, semih, mevlüt falan oynatılmaya çalışılmaktadır.
  • çok çok erken bir karşılaştırma.

    volkan demirel'i insan olarak hiç sevmiyorum. hatta karakterinden nefret ediyorum diyebilirim. sebebini örneklerle anlatmak gerekirse:

    (bkz: #19471167)

    bu fikirlerimin ve volkan'ın bu icraatlarının değiştiremediği tek bir şey varsa o da volkan demirel'in -benim gözümde- gelmiş geçmiş en iyi yerli kaleci oluşudur. turgay şeren'leri şenol güneş'leri falan ben izlemedim. ne kadar iyi olurlarsa olsunlar volkan'ın kariyeri hiçbirinde yok zaten. onu kariyer olarak geçebilecek tek adam rüştü, onun da volkan'la yaş farkı çok fazla. volkan fenerbahçe'de kalmaya ısrar etmezse dünya devlerinden birinde 1. kaleci olarak oynayabilir bana göre. o şekilde rüştü'yü de geçeceğine ben inanıyorum.

    yeni aslanımız muslera da ilk yıllarında çok bocalamış, sürekli yedek kalmış, fakat 2010 yazından beri çıkışa geçmiş bir kaleci. ne yapacağını henüz kestiremiyoruz, ama ne açıdan bakarsak bak galatasaray kalesinde büyük fark yaratacağı kesin. hele bi yaratsın, volkan gibi sezonda 2-3 maçı tek başına alsın, takımın şampiyonluğundaki 3 başrolden* biri olsun, ondan sonra tartışırız.
  • tribünlere karşı tombalacılık yapmayan, kıllarından ve fenerbahçelilikten kaynaklandığını düşündüğüm, itici gelen huylarından sularından arındırılmış bir volkan şu an için benim gibi bir çok galatasaraylının tercihidir diye tahmin ediyorum.
  • muslera uruguaylıdır volkan türk*

    edit:zamanın ötesinden selamlar olsun
  • izlediğin musleralı maç sayısı: 3 (normalde 1 o da dünkü ibb maçı ama senin için 3 yaptım, dünya kupası ile copa amerika'dan da 1'er maç ekledim, kıymetini bil)
    izlediğin volkan demirelli maç sayısı: 100? 300? 500?

    topla kendini sözlükçü! böyle kıyas olmaz, böyle yanlış yapılmaz! hani istatistikler, hani sağduyun nerde?

    şu sezon sona ersin, muslera kurtarışlarıyla yürek hoplatsın, refleksleriyle forvetleri deli etsin, yaksın yıksın sonra kıyaslayalım hep beraber.
    ha bir de adamlığı var, o ne demekse artık, sezon bittiğinde sen de kendi kriterlerine göre bu adamlığı kıyaslarsın, bir orta yol bulmuş oluruz.
  • adam dediğin kavga meydanında belli olur. kavga meydanında kimin ne olduğu ortaya çıktı.

    zöge: valla ortaya çıktı lan. 30 pozisyonda 1 gol yiyen musleraydı dimi.
  • averaja bakıp yenilen golleri görünce direk sonuçlanan tartışma. kimin kazandığını söylemeye gerek yok sanırım.
  • volkan demirel kazanmamıştır çünkü galatasaraylı futbolcular 22 nisan 2012 galatasaray fenerbahçe maçı'nda topu volkan'nın üzerine attılar. bu volkan'ı, muslera'dan daha iyi yapmaz sadece fenerbahçe'li oyuncuların bugünkü bitiriciliğinin galatasaray'lı futbolculardan daha iyi olduğunu gösterir. çünkü muslera'nın 2 golde de yapıcak bişeyi yoktu. volkan harikalar yaratmış gibi gözükse de öyle gözükmesinin tek sebebi necati ateş ve aydın yılmaz gibi adamların beceriksizliğidir.

    edit: muslera kazandı demedim sadece böyle bir karşılaştırmanın yapılamayacağını söylüyorum. fener'in 4 tane isabetli şutu var ikisi gol oldu ama ikisinde de muslera'nın yapacağı hiç birşey yoktu fenerbahçeli futbolcular güzel bitirdi. aynı beceri bugün galatasaraylı futbolcularda olsaydı volkan'ın hiç bir hatası olmayacaktı ancak volkan eleştiri manyağı olacaktı. ha diyeceksiniz ki tamam galatasaraylı futbolcular beceriksizdi bu adam hiç mi birşey yapmadı tabiki yaptı. ortalama bir kaleci olsaydı bile maç farka giderdi.
  • "bence galatasaray ligin en iyi takımı" ve "2-3 kere geldiler 2si gol oldu" demeçlerinin sahiplerini karşılarına yazdığınızda cevabını bulacağınız karşılaştırma.
hesabın var mı? giriş yap