• fdd ile en çok karıştırılan fakat fdd ile final kelimesi benzerliği dışında hiçbir alakası olmayan bakırköy merkez şubeyle kurulmuş şişli, kadıköy, maltepe, göktürk ve çekmeköy şeklinde büyümüş, kuruculuğunu 20 yıl önce salih yılmaz ve hatice yılmaz çiftinin üstlendiği, sadece ilköğretim öğrencilerini sınava hazırlayan dersane.
    http://www.finaldersanesi.com/
  • ilkokul 5. sinifta gittigim, can dostumla tanistigim, bakirkoy otobus duraklarinin hemen arkasindaki dersane. hatirladigim kadariyla en iyi sinif k sinifiydi. a veya b sinifindan baslayip yukseliyordu. testlerde 20 de 20 yapinca,test kagidiyla beraber sekreterlige gidip ulker gofret alabiliyorduk. simdi yazinca ne kadar sacma oldugu dank etti. aklimda kalan tek ogretmen husnu diye bir matematik hocasiydi. merdivende ayakkabisini baglamak icin egilmis birisini gorunce acimazdi, tekmeyi basip gol diye bagirarak uzaklasirdi. gidip oc almak geliyor icimden ama artik yasli basli adam olmustur herhalde. bir de muduriyetteki bir bayanin beni gordugu zaman durdurup kola degil portakal suyu icmem gerektigiyle ilgili nasihatlar verdigini hatirliyorum. ilginc ve samimi bir ortami vardi. bir daha boyle bir dersaneye gitmek nasip olmadi. galiba is iyice paraya dondu. bu dersanenin, en azindan o ozaman daha hallice bir felsefesi vardi. ya da ben oyle hatirliyorum.
  • fdd başlığından daha etkili olacağını düşündüğüm için burada paylaşmayı uygun gördüm..

    kurucusu ibrahim taşel şöyle bir twit atmıştır...

    --- spoiler ---

    soma'da yaşamını yitiren kardeşlerimizin çocuklarını türkiye'nin neresinde isterlerse kurumlarımızda burslu okutma kararı aldık.
    --- spoiler ---
  • eğer istanbul'da yaşıyorsanız ve ulaşım imkânınız da elverişli ise beylikdüzü şubesini önerebileceğim dershanemsi okul.

    hocaları iyidir efendim iyidir.
  • vakti zamanında bu kurumda öğretmenlik yaparak hayatımın en büyük yanlışını yaptığım yer... sözde kurumsal ama öğretmenlerine eşşek kadar değer vermeyen, her türlü ayak işini yaptıran bir kurum... küfür edicem ama değmez inanın. ah ibrahim taşel ah... bir bilsen bazı kurumlarında ne işler dönüyor...
  • 8. sinifa gittigim yilda lise sinavlarina hazirlanirken (ismini bile hatirlamiyorum sinavin artik, lgs gibi bir seydi herhalde) teneffuslerde kantininin balkonuna cikip takildigimiz yer. aradan kac yil gecmis (cok yil) bugun bile ruyalarima girer, balkonunda feridun duzagacin "dipteyim sondayim" sarkisi esliginde 8. sinifin getirdigi olgunlukla (!) manzara izlemek.

    yaslandik hiamina. hayat enteresan, dersaneler falan.
hesabın var mı? giriş yap