• saç kökü iltihabı hastalığı olarak da bilinir. tıbbı olarak tanımı bir çok kaynakta "kıl kökü iltihabı kıl köklerinin iltihaplandığı bir grup hastalığa verilen addır. bu hastalıkta deride kırmızı üzeri iltihaplı noktacıklar görülür." şeklinde tanımlanır. saç derisinde iltihaplı olan bu oluşumlar kimi zaman kafayı yastığa koyamayacak kadar acı vermektedir. doktorların bu hastalıkla ilgili tedavisi genellikle haricen sürülecek merhemlerin dışında antibiyotik destekli bir tedavi de mümkün olabiliyor
  • kıl kökünün yangısıdır. genellikle enfeksiyon vardır. sık görüldüğü yerler saçlı deri ve kasık bölgesidir. ağrılı veya ağrısız olabilir.* enfekte bölgeyi ellemediğiniz sürece ağrı hissetmezsiniz. eğer yatkınlığınız varsa folikülite kasık tıraşından sonra sık görülür. ustura veya tıraş bıçağıyla tıraş olunduğunda da görülebilir. ph'ı iyi ayarlanmamış ve yeterince klorlanmamış suyla banyo yapmak ve temiz olmayan sularda yüzmek de sebep olabilir folikülite sıklıkla*. genellikle bakteriyeldir. seboreik dermatitiniz varsa benim gibi, malassezia furfur* de folikülit yapar. bu sebeple malassezia foliküliti tedavisinde genellikle antibiyotik+steroid pomad/merhem* kullanılır. bakteriyel folikülit tedavisinde antibiyotik krem kullanılır genelde. (bkz: fucidin) ama bence antibiyotik+steroid kullanılmalıdır.(bkz: stafine cort) bunlar yetersiz geliyorsa moos'un yosun iyotlu sabunu da kullanılabilir.(seboreik dermatit'in malessezia folikülitine de etkilidir.)
  • yaklaşık 6-7 aydır mücadele ettiğim ve bir türlü geçmeyen, saç dökülmesi de yaptığı için beni çok üzen saç dibi hastalığı. 2 kutu azalid antibiyotik verdi doktor, betnovate losyon, ketoral şampuan, moos saç dibi serumu ile destekledik. bu esnada xpecia tablet ve prozinc salicade saç derisi şampuan kullandım ama sonuç alamadım. konuyla alakalı istanbul avrupa yakasında uzman bir hekim önerebilecek varsa sevinirim. kendi hekimim dışında başka bir görüş almak istiyorum.
  • demodex varlığının iyice araştırılıp elimine edilmesi gereken hastalık. eğer ki değilse yüksek ihtimal malassezia furfur ana etkendir. bu hayat amacı bilinmeyen arkadaşın da en sevmediği ortam aloe vera'dır. takiben sarımsak ve çay ağacı yağı da sevgili mantar kardeşi pek bir irite eder. tedavi için devamlılık şarttır. geçti diye yarıda bırakmamak gerekir yoksa kesinlike tekrar eder.
  • yıllardır saç diplerimde varolan iğrenç ötesi hastalık. gitmediğim cildiyeci, görünmediğim dahiliyeci, içmediğim koca karı ilacı ve antibiyotik kalmadı ama tedavisi maalesef yok. varsa mucize bir çözüm önerecek babayiğit mesaj kutumu yeşillendirebilir.
  • 2-5 mm boyutunda, eritematöz, bazen kaşıntılı ve ortası püstüllü papül şeklinde
    erkeklerde sakal çevresinde görülen “sikozis barba”, derin folikülit ve perifolikülit şeklinde kronik olan cilt hastalığı.

    çare; ısırgan otunu kaynatıp suyunu bez yardımı ile tampon yapın. 1 ay içinde iyileşeceksiniz.
  • 11 senedir uğraştığım geçmeyen illet.

    edit:
    +1 senedir daha geçmeyen illet.
  • yaklaşık 10 yıldır geçmek bilmeyen hastalığım. bazı dönemler 3-4 ay boyunca iyileşiyor semptomlar tamamen ortadan kalkıyor, bazen de aylarca sivilceler kaybolmuyor. berbere gitmek sırt üstü yatmak tam bir ızdırap. bu 10 yılda bir sürü doktora gitmişliğim var, hala bir çözüm bulamadım. dermatoloji, teşhis ve tedavi konusunda en çaresiz tıp anabilim dalı olabilir. “hayır stres ile ilgisi yok, hayır kortizonlu merhemler işe yaramıyor” demekten usandım.

    edit: antibiyotik kullananımı bir kaç ay şifa sağlıyor, kalıcı bir tedavi olmuyor.

    edit 2: 6 ay boyunca düşük dozda zoretanin kullandım. üzerinden yaklaşık 3 yıl geçti, bu süreçte şimdilik tekrar etmedi.
  • kesinlikle bir çözümü yok. tıp bu konuda çaresiz. neler neler kullandım bana mısın demedi.
  • uzun süreli probiyotik takviyesinin işe yarayabileceğini duydum. hangi probiyotik? nasıl bir ilgisi var? detayını bilen yeşillendirirse sevinirim.
hesabın var mı? giriş yap